Осъденият за убийството на чернокожия Джордж Флойд бивш полицай Дерек

...
Осъденият за убийството на чернокожия Джордж Флойд бивш полицай Дерек
Коментари Харесай

Намушкаха в затвора осъдения за убийството на Джордж Флойд бивш полицай

Осъденият за убийството на чернокожия Джордж Флойд някогашен служител на реда Дерек Шовин, намиращ се в пандиза, беше ранен при нахлуване с нож, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на свои източници, представени от vesti.

Според събеседниците на АП, които са се съгласили да приказват при изискване за анонимност, нападателят също е пандизчия.

По данни на организацията Федералната работа по пандизите е съобщила за нахлуване с нож в институцията за отнемане от независимост, където изтърпява наказването си Шовин, само че без да посочи името на ранения. Службата добавя, че той е признат в болница.

АП е отправило питане за коментар до юристите на Шовин и ФБР.

Шовин беше приет за отговорен и наказан на 22,5 години затвор за убийството на Флойд през май 2020 година в Минеаполис, щата Минесота.

Смъртта на афроамериканеца, който умря при задържане по съмнение за потребление на подправен чек за 20 $ в супермаркет, провокира вълна от всеобщи митинги против полицейския произвол. Демонстрациите прераснаха в улични вълнения, при които бяха опожарявани магазини и коли. Постепенно протестните акции и размириците се придвижиха и в други американски градове. При тях починаха 29 души, а задържаните бяха над 14 000.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР