Орлов мост и пл. „Независимост“ продължават да са затворени за

...
Орлов мост и пл. „Независимост“ продължават да са затворени за
Коментари Харесай

Втори ден София осъмна с блокирани кръстовища


Орлов мост и пл. „ Независимост “ не престават да са затворени за придвижване и тази заран. Палатките на протестиращите за втора нощ останаха на основни места в столицата. Трафикът остана мощно усложнен, само че стачкуващите са безапелационни – няма да създадат компромис и ще пропуснат придвижването, единствено откакто има оставки на държавното управление и на основния прокурор.

Градският превоз се движи с изменен маршрут както през вчерашния ден. Очаква се и през днешния ден да има засилен трафик по прилежащите улици и булеварди и нови пътни блокади. Препоръките към жителите са да употребяват метрото, което към този миг не е наранено от митингите.

Тази заран при протестиращите на Орлов мост пристигнаха представители на Столична община, които преговаряха с тях да бъде пуснато придвижването на градския превоз. Искаме разговор и Представители на Столична дирекция на вътрешните работи също водят договаряния за пропускането на превоза. Протестиращите ясно обявиха, че няма да има изключения, тъй като настояванията им би трябвало да бъдат чути. Още в сряда, при блокирането на основни кръстовища, протестиращите издитнаха плакати „ Извиняваме се за неудобството, страната е в ремонт “.

Снощи на Орлов мост се появиха барбекю, маси и саксии с цветя. Между палатките деца играеха и рисуваха с тебешири. В късната част на вечерта протестиращите пропуснаха няколко рейса от линиите на градския превоз.

За през днешния ден е плануван и митинг против решението на турската страна да трансформира историческата черква " Света София " в Истанбул от музей в джамия. Това стана по искане на президента Ердоган и с решение на Върховния съд. Протестът у нас е призован за втора поредна седмица.

Той ще стартира от 18 часа пред българската черква " Света София " в центъра на столицата.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР