Оризът е основно ястие в различни традиционни кухни по цял

...
Оризът е основно ястие в различни традиционни кухни по цял
Коментари Харесай

Как да приготвим ориз по най-здравословния начин?

Оризът е главно ядене в разнообразни обичайни кухни по целия свят и зърнена просвета, която изхранва повече от половината международно население. Всеки би споделил, че за разлика от останалите зърнени култури, оризът се подготвя по най-лесния метод.

В допълнение, изгодите от неговата консумация са многочислени. Те включват обезпечаване на бърза и непосредствена сила, контролиране и възстановяване придвижването на червата, стабилизиране на кръвната захар, закъснение процесите на стареене и обезпечаване на нужното количество витамин B1 за човешкия организъм.
 Как да съхраняваме дървата за огрев, с цел да бъдат сухи? Как да съхраняваме дървата за огрев, с цел да бъдат сухи?
Съхраняването на дървата за огрев не е елементарна задача. Необходимо е да ги запазим по подобен метод, че през цялата зима те да бъдат сухи и...

Въпреки това, сходно на други зърнени култури, оризът има своите основни дефекти, които се състоят в повишение на телесното тегло и риска от развиване на диабет вид 2. Само една чаена чаша от него съдържа близо 200 калории, състоящи се основно от нишесте и без изключително количество хранителни субстанции.

Последните изследвания откриват, че калоричността на ориза може да бъде понижена благодарение на един елементарен трик.

Доктор Судхир Джеймс , който реализира проучване върху хранителната стойност на ориза, изяснява, че натуралния артикул би трябвало да се вари по нормалния метод, като " единствената разлика се състои в това, че преди да изсипем ориза във врящата вода, е нужно да прибавим малко кокосово масло, близо 3% от общата стойност на ориза. След това варим продукта и го оставяме в хладилника за 12 часа. "
Какво в реалност се случва с ориза?
Варенето на ориз прави нишестето елементарно за мелене, позволявайки на тялото да го трансформира в захар, след което в гликоген и най-сетне в лой. Според професор Пуспараджа Таварая, съавтор на същото това проучване, " прибавянето на липиди (в този случай кокосово масло или друга мазнина) към продукта оказва помощ за забележителното понижаване на количеството елементарно смилаемо нишесте. В реалност маслото реагира с нишестето, като трансформира неговата конструкция. " Охлаждането на ориза оказва помощ за подсилване на нишестето в неговата най-трудна форма, заради което оризът остава ниско калоричен, даже след нагряване. " - изяснява професор Таварая.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР