Орхидеите са едни от най-нежните растения, успяващи да украсят дома

...
Орхидеите са едни от най-нежните растения, успяващи да украсят дома
Коментари Харесай

Ако направите това, вашата орхидея ще БЛЕСТИ

Орхидеите са едни от най-нежните растения, успяващи да украсят дома ни по превъзходен метод. Тези цветя са същински лукс. Ако желаеме обаче да са част от интериора, то би трябвало да знаем какво да вършим, тъй че да ги съхраним за колкото се може по-дълго време.

Ще ви издадем няколко дребни секрети и простички трикове, свързани с грижите за орхидеите. Те може и да не ви се костват значително значими, само че ви подсигуряваме, че в случай че се придържате към тях и ги спазвате, няма да се отървете от красиво разцъфнали орхидеи, радващи окото и глезещи сетивата ни.

Правете това и орхидеите ще блестят:

• Топете ги във вода за 30 минути

Никак не е мъчно това. Напълнете един леген с вода и поставете саксията за 20 минути в него. Цветето ще поеме влагата, от която се нуждае и по този метод ще се погрижите за напояването му.

Имайте поради, че орхидеите не обичат несъразмерната влага. В чинийката не трябва да се оттича доста вода, тъй като това би могло да докара до изгниването на корените.

• Отстраняване на изгнилите корени

Когато забележите сходно събитие, най-лесният метод да съживите и предотвратите гибелта на цветето, е като го извадите от саксията и почистите изгнилите корени. Здравите е добре да ги измиете и подсушите, след което наложително да засадите растението в нова почва.

• Поливайте ги един път в седмицата
 Ако вършиме тези 6 неща, орхидеята ви ще цъфти през цялата година Ако вършиме тези 6 неща, орхидеята ви ще цъфти през цялата година
Царицата на цветята – нейно величество орхидеята е обичано цвете на доста дами. Дами, които са красиви, интелигентни, търпеливи. Т...

През лятото орхидеите е добре да се поливат един път в седмицата, а през зимата – един път на всеки 10 дни.

• Пръскайте листата с вода

Ако желаете цветето да е свежо, не забравяйте да му пръскате листата с вода. Това се прави през ден.

• Не поставяйте саксиите на директна слънчева светлина

За орхидеите се знае, че обичат светлината, само че това напълно не значи, че ще се зарадват, в случай че ги оставите непосредствено на слънцето. Изберете место, което да е покрай прозореца, само че никога не ги позиционирайте на балкона, където слънчевите лъчи ще ги „ умъртвят ”.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР