Оргазмът не само е полезен за сексуалните отношения, но и

...
Оргазмът не само е полезен за сексуалните отношения, но и
Коментари Харесай

За доверието и оргазма или защо не трябва да смесваме секса с алкохол

Оргазмът освен е потребен за половите връзки, само че и усъвършенства общуването с колегата. Това настояват американски учени от Университета на щата Кънектикът, представени от БГНЕС.

Тяхното проучване посочило, че откакто изпитат оргазъм, хората са по-склонни да споделят значима информация със своите сътрудници. Това предпочитание за саморазкриване пред различен човек най-вероятно е обвързвано с внезапното нарастване на хормона окситоцин, прочут и като " хормон на любовта ".

Веднага след оргазъм мозъкът на човек се напълва с окситоцин. Това води до усилване на възприятието на доверие и понижаване на нивото на кортизол или хормона на напрежението. Тази композиция може да сътвори среда, в която хората се усещат в сигурност и да се разкриват още повече пред своя сътрудник, изясняват експертите.

При това учените показват, че не трябва да смесвате секса с алкохол. Те открили, че незабавно след секс хората, които са били пийнали повече или напряко са били пияни, са разказвали на своя сътрудник неща, които въобще не са считали да му споделят.

Повишеното ниво на окситоцин и положението на алкохолно замайване оказват противоположно въздействие върху държанието, което може да се отрази неподходящо върху връзките.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР