Организирана престъпна група за пране на пари и търговия с

...
Организирана престъпна група за пране на пари и търговия с
Коментари Харесай

Разкриха организирана група за пране на пари и търговия с фалшификати

Организирана незаконна група за пране на пари и търговия с имитации на известни марки е разкрила полицията в Пазарджик. Това оповестиха през днешния ден от прокуратурата в града, като разясниха, че незаконната активност е обхващала България, Турция и редица страни в Европа и е реализирана повече от година.

Схемата на работа - с рейс с турска регистрация ежедневно от Турция били внасяни разнообразни продукти - облекла, обувки, аксесоари, парфюмерия. В него пътували и хора, а по този начин бил улесняван незаконният импорт - стоките били представяни като пътнически багаж. В Пазарджик те били складирани, а след това - транспортирани до София. Там пък ги препакетирали и изпращали за Западна Европа - Германия, Франция, Австрия, Дания, Италия, Швеция, Нидерландия, където пратките били получавани от физически лица. Спечелените пари от незаконния внос и износ били вложени в коли и недвижими парцели.

При интервенцията са претърсени над 30 обекта - жилища, хранилища, коли. Четирима души са арестувани. За водач на групата се счита 43-годишен незает, гражданин на пазарджишкия квартал “Изток “, а за негови съучастници - брачната половинка му, брат му, снаха му. Обвинения ще бъдат повдигнати против още двама, един от които е водачът на рейса.

Разследването за активността на незаконната група продължава. Назначени са експертизи, от които се чака да уточнят действителния размер на породените вреди. Както и дали стоките или част от тях са маркови или всички са фашификати. Знае се, че те са продавани на доста по-високи цени от тези, на които са купувани - до десетки пъти повече.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР