Организирана престъпна група (ОПГ) за трафик на мигранти е задържана

...
Организирана престъпна група (ОПГ) за трафик на мигранти е задържана
Коментари Харесай

Задържаха престъпна група за трафик на мигранти в Ямболско

" Организирана незаконна група (ОПГ) за трафик на мигранти е арестувана при огромна полицейска интервенция в Ямболско ".

Това сподели на ексклузивен брифинг прокурор Веселин Гангало в, административен началник на Окръжна прокуратура-Сливен, която управлява следствието.

Членовете на групата, които са от Сливен, са хванати на 18-и против 19 септември в региона на Ямбол в миг на транспортиране на мигранти към вътрешността на страната. На деветима са повдигнати обвинявания за присъединяване в ОПГ, а по отношение на пет от тях са взети ограничения за неотклонение за 72 часа и следва взимане на непрекъсната мярка за неотклонение.

Претърсени са били населявани от арестуваните парцели и са конфискувани 10 автомобила, голям брой други движимости и пари, непознати регистрационни табели. Табелите са употребявани при превозването на мигрантите.

" Общо деветнайсет са били превозените мигранти, мъже сред 18 и 20-годишна възраст. Те са били разпределени в центрове за настаняване на бежанци.

Групата е работила от началото на 2021 година в областите Сливен, Бургас и Ямбол ", сподели още прокурор Гангалов. Те са подпомагали чужденци да обитават и минават през страната против възнаграждение. Основно групата се е състояла от към 10 индивида , като в разнообразни интервали от време е била в друг състав и участници.

Установено е, че част от тях са били осъждани за разнообразни закононарушения от общ темперамент, един от тях е бил наказан на половин година затвор за трафик на мигранти.

" Трафикантите не са употребявали бусове, с което да притеглят вниманието на полицията, а са били със остарели коли с извадени седалки ", сподели старши комисар Димитър Величков, шеф на Областната дирекция на МВР-Сливен.

По думите му групата е била сносно проведена и са оказали опозиция, пробвайки се да избегнат блокадата на полицията. " Бежанците са вземани главно от територията на област Ямбол, елементи от Бургас ", сподели основен контрольор Слав Добрев, шеф на „ Борба с проведената престъпност “-Сливен.

До там са се придвижвали сами. Разследването продължава , следва привличане под отговорност и на други хора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР