Организираха демонстрация на пробно гласуване с демонстрационна машина с инсталирана

...
Организираха демонстрация на пробно гласуване с демонстрационна машина с инсталирана
Коментари Харесай

Организираха демонстрация на пробно гласуване с машина в Шумен

Организираха проява на пробно гласоподаване с демонстрационна машина с конфигурирана демоверсия на електронна бюлетина в Шумен, оповестиха от Областна администрация.

Инициативата е част от разяснителната акция по отношение на провеждането на изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври и опциите на жителите да упражнят своя избор. На представянето участваха регионалният шеф проф. Добромир Добрев и заместник-областният шеф Нели Георгиева.

Говорителят на Общинска изборна комисия Дилян Нанев показа пред медиите стъпките на гласуването с машина . Той разясни, че гласоподавателят получава карта от член на СИК и откакто започва процедурата, показва типа избор - дали избира да гласоподава за общински съветници, кмет на община и кмет на кметство в обитаемоте места, или единствено за някои от вероятните избори.
 Областна администрация-Шумен
След натискането на бутона след последното гласоподаване се отваря страница " Преглед на избора ". Тук гласоподавателят може да промени избора си като натисне " Промени избора " или да гласоподава като натисне " Гласувай ". При прегледа на вота се пресъздават направените от гласоподавателя избори за другите типове избори по последователността на бюлетините.
 Областна администрация-Шумен
При избиране на алтернатива " Промени избора ", гласоподавателят се връща на първата бюлетина за типа избор, в който е декларирал, че ще гласоподава. След това той би трябвало да премине през всички бюлетини за типовете избори. След натискане на бутона " Гласувай " следва разпечатване на електронните бюлетини от машината.

Избирателят би трябвало да изчака сигнала на машината и да вземе бюлетините, след което да ги сгъне поотделно и да ги даде за щемпел от Секционната изборна комисия. Бюлетините от машинно гласоподаване се пускат в специфична кутия за машинно гласоподаване.
 Областна администрация-Шумен
Изборният ден ще стартира в 7:00 часа сутринта и ще продължи до 20:00 часа. Може да бъде продължен до 21:00 часа, в случай че пред някои изборни секции има още чакащи за гласоподаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР