Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще се събере

...
Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще се събере
Коментари Харесай

Организацията за забрана на химическите оръжия обсъжда ситуацията в Сирия

Организацията за възбрана на химическите оръжия (ОЗХО) ще се събере да разиска нападението в Сирия с хипотетичния отровен газ, което провокира невиждано нахлуване от страна на Запада. Това се случва, откакто от Организацията изпратиха екипи на мястото на нападението покрай Дамаск, с цел да проверяват, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Припомняме, че офанзивата на Запада се случи в събота 14 април, малко преди инспекторите от ОЗХО да дойдат в Дамаск. До този миг няма резултати от работата на екипите на място.
Докато проучванията на терен текат, диалозите сред френския президент и американския му сътрудник не престават. В тях Макрон се пробва да убеди Тръмп да не изтегля войските си от Сирия. В Лондон английският министър председател Тереза Мей е изправена пред незабавен парламентарен спор, откакто страната ѝ взе присъединяване в нападението.
Водените от Съединени американски щати офанзиви против режима на Асад са най-мащабните от започването на войната преди 7 години. Американските, френските и великобританските ракети унищожиха места, които се допуска, че приютяват хранилища за химически оръжия. На по-късен стадий се разбра, че множеството от постройките в действителност са празни.
Въпреки всичко до този миг говорителката на президента Тръмп, Сара Сандърс, декларира, че американската задача си остава същата и военните сили на Съединени американски щати ще бъдат изтеглени от Сирия допустимо най-скоро.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР