Организацията за матурите е много по-сложна. Правим всичко възможно да

...
Организацията за матурите е много по-сложна. Правим всичко възможно да
Коментари Харесай

Министър Денков: Само четири училища са заявили, че няма да могат да вдигнат учителските заплати


Организацията за матурите е доста по-сложна. Правим всичко допустимо да няма проблем с тях. Това сподели министърът на обучение акад. в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз. 

Отворените въпроси позвояват да изразят тяхната мисъл и не дават опция да се играе на тото. Ще трявба да се формулира теза и тя да бъде предпазена. Това насочва ученците следващите години по какъв начин да се приготвят. Повечето открити въпроси ще направят безсмислено преписването, добави още просветителния министър. 

Акад. Денков разяснява и разликите в матурите тази година. 

Няколко разлики с изключение на покачването на минималният брой точки. По отношение на професионалната подготовка, ще държат втори изпит за приемане на подготовка. Всеки възпитаник има право на още две спомагателни матури, съгласно равнището и желанията. Висшите учебни заведения сами образуват метода за установяване на бала. С тези разнообразни изпити получават опция за кандидатстване допълнително образователни заведения, уточни още Денков. 

Последно от 15 септември. Няма да има смяна тази образователна година. Не съм се отказал от концепцията си, само че това става с проемни в закона. Моето предложение е 7 септември за образователната 2023/2024 година Промените се вършат, с цел да има темп между учене и ваканции, тъй като сега не доближават, сподели още той. 

Няма противоспоставяне сред обслужването на учебните програми и измененията в тях. Лятото ще бъде изпозлвано, с цел да се уточнят образователните стратегии. След измененията може да приказваме какво вършим с учебниците. Масов случай е да имаме проблем с учебниците, добави министърът на образованието. 

Според просветителния министър в случай че се наложи основаване на нови учебници, доста евентуално е да се променят учебниците по Човекът и природата. 

Акад. Денков разяснява и повишението на заплатите на учителите. 

Много елементарно се основава напрежение като се каже, че не стигат парите за заплатите. Повишаването на заплатите ще бъде на всички места. Ангажиментът, който поехме ще бъде изпълнен. Само четири училища са споделили, че не могат да покачат учителските заплати и те са от една община. Част от училищата изчакват да видят бюджета на общината, означи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР