Организацията WikiLeaks публикува в нова серия документи за кибершпионажа на

...
Организацията WikiLeaks публикува в нова серия документи за кибершпионажа на
Коментари Харесай

WikiLeaks отново атакува ЦРУ

Организацията WikiLeaks разгласява в нова серия документи за кибершпионажа на Централно разузнавателно управление на САЩ, които засягат редица американски служби за сигурност, в това число министерството на вътрешната сигурност, Агенцията за национална сигурност и Федералното бюро за следствие, съобщи ТАСС.

Според изказване на формалния уебсайт на WikiLeaks, организацията разгласява секретни документи от план на Централно разузнавателно управление на САЩ, кръстен "Експрес лейн ".

"Експрес лейн " се конфигурира и започва от Отдела на техническите служби на Централно разузнавателно управление на САЩ под претекст на ъпдейт на стратегиите. В резултат организацията е получавала достъп до базите данни на другите служби без тяхно познание.

Въпросната обява е част от документите от серията "Волт-7 ", едно от най-големите приключвания на документи на Централно разузнавателно управление на САЩ. Те включват съвсем 10 000 документи и файлове, съхранявани в изолираната вътрешна мрежа на Центъра по киберразузнаване. Самият Център се намира в централата на Централно разузнавателно управление на САЩ в Ленгли, щата Вирджиния.



WikiLeaks стартира да разгласява данните за методите за кибершпионаж на Централно разузнавателно управление на САЩ на 7 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР