Организацията на страните износителки на петрол, очаква световното търсене на

...
Организацията на страните износителки на петрол, очаква световното търсене на
Коментари Харесай

ОПЕК: Възобновяемите енергийни източници ще играят много по-голяма роля

Организацията на страните експортьорки на нефт, чака международното търсене на сила да нарасне до 110 млн. барела на ден до 2045 година Това съобщи генералният секретар на организацията Хайтам Ал Гаис по време на енергийна конференция в Куала Лумпур, Малайзия.

" Значението на пазарната непоклатимост е основно, освен в кратковременен, само че и в дълготраен проект. В международната петролна прогноза на ОПЕК виждаме, че световното търсене на сила ще се усили с 23% до 2045 година Аз не виждам метод, по който да се оправим с това, без да използваме всички налични енергийни източници и без стабилността на енергийния пазар да бъде водеща ", сподели генералният секретар на ОПЕК.

Световното търсене на сила е повишено с 1% през предходната година, а рекордният растеж на възобновимите енергийни източници не е трансформирал преобладаващата роля на изкопаемите горива. Според отчета показан на конференцията, те към момента съставляват 82% от доставките.

Според  Хайтам Ал Гаис възобновимите енергийни източници ще играят доста по-голяма роля. „ И обратно на това, което някои могат да кажат, страните членки на ОПЕК към този момент влагат доста в тази област. Газът, водата, нуклеарната сила, водородът и биомасата ще се уголемяват, само че е ясно, че петролът ще остане неразделна част от микса ", сподели ръководителят на ОПЕК.

Миналата година беше белязана от разтърсвания на енергийните пазари след нахлуването на Русия в Украйна, което способства за повишение на цените на газа и въглищата до рекордни равнища в Европа и Азия.

По думите на Ал Гаис всяка учредена на данни прогноза, която съм виждал, демонстрира, че петролът е незаместим в близкото бъдеще. „ Необходима е огромна енергийна агресия, защото виждаме, че световната стопанска система ще се усили повече от два пъти, а международното население ще доближи 9,5 милиарда души до 2045 година ", сподели Гаис.

Устойчивото водачество на петрола, газа и въглищата в покриването на по-голямата част от търсенето на сила се затвърди и през 2022 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР