Животът е огън. Може да е буен или едва да

...
Животът е огън. Може да е буен или едва да
Коментари Харесай

Може да е буен или едва да тлее, но додето е живот, той е огън

Животът е огън. Може да е избухлив или едвам да тлее, само че додето е живот, той е огън. И в случай че първите ти срещи с огъня се свеждат до изгаряния, нищо чудно до дъно да се дърпаш настрана и по този начин да си умреш, без да схванеш, че огънят освен гори, а може и да топли!

Животът нерядко ни изправя пред сложни положения, само че в никакъв случай – пред безизходни. Което напълно не значи, че изходът без друго е в мечтаната от нас посока и безусловно настрана от гробищата. Макар че наше човешко право е да търсим изхода таман в мечтаната посока и – съгласно личния ми лозунг – да умираме единствено в краен случай. “ (Богомил Райнов)

Богомил Райнов е създател е на двадесет и два романа и повести, девет стихосбирки и голям брой книги в региона на есеистиката. По доста негови книги са основани филми, трансформирали се в шедьоври на българското кино, измежду които „ Господин Никой “, „ Няма нищо по-хубаво от неприятното време “ и други Нарежда се измежду огромните майстори на престъпни и шпионски романи. В девет от тях – основен воин е Емил Боев.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР