Организационният комитет на летните олимпийски игри в Токио представи план

...
Организационният комитет на летните олимпийски игри в Токио представи план
Коментари Харесай

Токио намалява значително разходите за Олимпиадата

Организационният комитет на летните олимпийски игри в Токио показа проект за опростяване на спортния формат пред Международния олимпийски комитет (МОК), с което се чака да бъдат спестени към 30 милиарда йени (284 милиона долара). Това разгласи на конференция генералният секретар на комитета на Токио 2020 Тоширо Муто. Той се надява японската столица да даде образец за образуване на спортни събития в "ерата след ковид ".

"В допълнение към 30-те милиарда йени, които сме определили, ние също по този начин имаме намерение да проучим в допълнение опцията за понижаване на разноските " сподели Муто. Председателят на организационния комитет за Токио 2020 Йоширо Мори съобщи, че някогашният японски министър председател Шиндзо Абе ще стане почетен основен консултант на комитета.

Планът се състои от 52 точки. Става въпрос по-специално за понижаване наличието на длъжностни лица от задгранични делегации и МОК на игрите с 10-15 %, на броя на транспортните услуги и офис площите на локалните уредници. Очаква се също да се понижат разноските посредством по-икономично осветяване на спортните уреди. Не се плануват съкращения за броя на спортовете или броя на състезателите.

Организаторите обаче към момента не са създали оценка на спомагателни разноски, свързани с отлагането на най-голямото спортно събитие. Някои специалисти споделят, че отлагането може да коства на Япония към 640 милиарда йени (6 милиарда долара). Олимпийските игри в Токио трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август тази година, само че поради пандемията от ковид бяха отсрочени за 23 юли - 8 август 2021 година.

През юни организационният комитет публично се застъпи за опростяване на формата на надпреварата за идната година. Предвижда се те да бъдат проведени въз основата на три съществени правилото: обезпечаване на безвредна среда, минимизиране на разноските и опростяване на формата на игрите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР