Организациите на италианската мафия отдавна са се настанали във всички

...
Организациите на италианската мафия отдавна са се настанали във всички
Коментари Харесай

Италиански депутат: Нашата мафия отдавна е пуснала корени в България и Румъния

Организациите на италианската мафия от дълго време са се настанали във всички страни на Източна Европа – на първо място в България и Румъния. Това разяснява пред немския вестник ”Ди Велт” ръководителят на Комисията за битка с мафията в римския парламент Франческо Форджоне, съобщи бТВ. Изданието обръща внимание на тематиката в друга връзка – става известно, че огромен % от мафиотските интервенции в източноевропейските страна се управляват от мафиотските кланове не директно, а през комплицирани схеми във Федерална Република Германия, където са влезнали преди десетилетия посредством гастарбайтерите и никой не им е обръщал съществено внимание. Има подозрения, че проведени незаконни групи си купуват въздействие в немски медии и в политическите среди.

За следващия напредък на италианската мафия в Европа се заприказва след убийството на словашкия проверяващ публицист Ян Куцияк. Той работеше по материал точно за връзките на италианската проведена престъпност с локални политици, в точва число – и близки до ръководещите.

Интересите на мафията са " едни и същи на всички места по света”, добавя пред немското издание специалистът: " Мафията желае да печели от всевъзможни финансови транзакции, пране на пари, вложения и незаконна търговия от всевъзможен характер”. По думите му " превъртането” на гигантските суми става през покупко-продажби с недвижими парцели и на борсата. Според Форджоне мафията е разпростряла пипалата си чак до " Газпром”, а до нейния клан " Корлеоне” може да се наблюдава скандал с отровни боклуци в Румъния.

В последно време апетитите на мафията са ориентирани и към структурните фондове на Европейски Съюз, средствата от които постепенно се пренасочват от южния фланг на Европа към източноевропейските членки на Европейски Съюз. За Ндрангета, която разполага с големи средства, е като детска игра да си купи и политическо въздействие в тези страни, изяснява Форджоне.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР