Организаторите носят отговорност за хората, които нощем пазят ПСА. Палатките

...
Организаторите носят отговорност за хората, които нощем пазят ПСА. Палатките
Коментари Харесай

Фандъкова гони Мая от МОЧА - незаконни й били палатките

Организаторите носят отговорност за хората, които нощем пазят ПСА. Палатките пред паметника са нелегално сложени, а политиците, които употребяват преместването на паметника на руската войска за предизборни цели, знаят, че митингите след 22 часа са неразрешени.  

Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, представена от Българска телеграфна агенция, откакто нощес бяха арестувани четирима души, нападнали палатковия лагер и ПСА с димки.  

Кметът акцентира, че Столична община е съгласувала с митинг без слагане на палатки, което прави " палатковата обсада " пред паметника противозаконна:

" Решението на Столичната община е доста ясно – преди няколко месеца Столичният общински съвет (СОС) взе решение за пренасяне на ПСА, който е държавна благосъстоятелност. Аз изпратих това решение на тогавашния регионален шеф. Вече има дейности по осъществяването му. "

Йорданка Фандъкоива прикани водачите на политическите обединения, които стачкуват пред паметника, да съблюдават закона.  " Всъщност, уредниците, водачите на политическите партии, които стоят пред паметника, носят отговорност за живота и здравето на хората, които водят, с цел да стоят цяла нощ ", добави столичният кмет. 

Фандъкова разяснява, че се тормози някой да не пострада в тези " политически борби " и по тази причина е разпоредила да има полицейско наличие. Провела е диалог с шефа на Столичната дирекция на вътрешните работи, с цел да се вземат превантивни ограничения. 

Тя подсети, че с изключение на решението за преместването на паметника, в решението на СОС се слага задачата за провеждането на архитектурен конкурс за Княжеската градина. 

" Вчера подписах отчета на основния проектант, с който започва подготвянето на заданието за архитектурния конкурс и проекта за Княжеската градина ", каза още Йорданка Фандъкова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР