Организаторите на исторически възстановки от дружество „Традиция” са готови на

...
Организаторите на исторически възстановки от дружество „Традиция” са готови на
Коментари Харесай

Дружество „Традиция” се готви за протест заради отнето старинно оръжие

Организаторите на исторически възстановки от сдружение „ Традиция” са подготвени на митинг. Причината e, Министерство на вътрешните работи конфискува оръжия, благосъстоятелност на членове на организацията в Нова Загора.

Преди дни членове на националното сдружение „ Традиция " били тествани от ГДБОП и Контрол на общоопасните средства (звено в МВР). Поводът е оръжия от Руско-турската война. Проверен е и ръководителят на сдружението в Нова Загора Иван Стоянов. Обяснили му, че ще бъде осъществена експертиза дали пушките и револверите са рискови, оповестява БТВ.

"В касата държа законно притежавани оръжия, конфискувани са 14 броя оръжия, мъчно ми е да кажа какви са марките ", разяснява ръководителят на сдружението Иван Стоянов. Той е безапелационен, че старинните пушки и револвери са безусловно безвредни – не могат да стрелят с бойни патрони, за тях към този момент не се създават патрони.

Хората от сдружението си набират тези оръжия със лични средства – всяко от тях коства сред 500 лева до 1000 лева, разяснява един от членовете на „ Традиция”. Друг подсети, че оръжие, създадено до 1900 година, не предстои на надзор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР