Организаторите на Евровизия 2023 представиха графичната опаковка на тазгодишното издание

...
Организаторите на Евровизия 2023 представиха графичната опаковка на тазгодишното издание
Коментари Харесай

Логото на Евровизия 2023 е вдъхновено от флаговете на Украйна и Великобритания

Организаторите на Евровизия 2023 показаха графичната опаковка на тазгодишното издание на състезанието, което ще се организира в Ливърпул. Тя комбинира флаговете на страната победител от миналогодишното издание на конкуренцията - Украйна, както и на страната хазаин - Англия, символизирайки музикалното и културно многообразие на състезанието.

Слоганът „ United by Music " е знак на близкото и топло партньорство сред двете страни. Англия пое семейството на състезанието поради съветската военна експанзия в Украйна. Графичната опаковка съставлява поредност от свързани сърца, пулсиращи дружно в ритъма на музиката и сплотяващи всички участници и фенове на конкуренцията. Тя е направена от английската организация „ Superunion Agency " в съдействие с украинското изобретателно студио „ Starlight Creative ".

Видео показване на " United by Music ":

Двата полуфинала и огромният край на Евровизия 2023 ще се проведат на 9-и, 11-и и 13-и май в „ Liverpool Arena ", а образната опаковка ще украси града и културните му забележителности.

" Изключително сме щастливи, че имахме опцията да създадем образната еднаквост за 67 - ото издание на „ Евровизия " с нашите сътрудници от „ Starlight Creative ", споделя Стюарт Радфорд - изобретателен шеф в „ Superunion Agency ". " Изборът на тематиката и слоган за тазгодишното издание (United by Music), бе въодушевено от наши детайлни изследвания, които демонстрираха, че когато гледаме, слушаме и се любуваме на музика онлайн дружно, човешките сърца стартират да бият в унисон. Това ни докара и до концепцията за 160 - те милиона сърца, биейки като едно, тъкмо в духа и традициите на „ Евровизия ".

Украйна завоюва правото да семейства Евровизия 2023 след успеха на рап групата Kalush Orchestra и тяхната ария „ Stefania ". Тя се трансформира в шлагер в цяла Европа, като досега формалният видеоклип към композицията има над 48 милиона гледания във видеоплатформата YouTube.

Поради продължаващите военни дейности на територията на Украйна, EBU взе решение да даде семейството на състезанието на Англия, приключила на второ място в Торино, с помощта на Сам Райдър и неговия интернационален шлагер „ Spaceman ". 67 - ото издание на „ Евровизия " ще бъде осъществено от английската телевизия BBC в партньорство с украинската телевизия NTU. Това ще е първо домакинство за Англия от 1998г., извършено в Бирмингам, в резултат на успеха на Katrina & The Waves и тяхната ария „ Love Shine a Light ". Евровизия 2022 беше гледана от 161 милиона фенове в целия свят.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР