Организаторите на доброволческата инициатива „Не си сам“ започнаха набиране на

...
Организаторите на доброволческата инициатива „Не си сам“ започнаха набиране на
Коментари Харесай

Доброволческата инициатива `Не си сам` събира дарения за над 250 възрастни и нуждаещи се в Пернишко

Организаторите на доброволческата самодейност „ Не си самичък “ започнаха набиране на хранителни артикули от първа нужда, които дни преди Великден ще разпределят измежду възрастни и крайнонуждаещи се хора. Доброволците си слагат амбициозната задача да развеселявам с хранителни пакети и жест на внимание най-малко 250 семейства от регионалния град и селата към него.



Великденската акция на „ Не си самичък “ към този момент е оповестена в платформата TimeHeroes.org, а профилите на самодейността в обществените мрежи всекидневно осведомят за хода на акцията. Всички, които желаят да се включат с подаяние, биха могли да посетят и дарителските пунктове в Mall Pernik и в магазин Фантастико в града, а настояща информация за работното време на пунктовете уредниците разгласяват във Фейсбук и Instagram. Желаещите да дарят, мога също да се свържат за персонално предаване на питателните артикули.



Препоръчителният лист включва: консерви подготвена храна, фасул, олио, захар, ориз, леща, брашно, макарони/фиде, по-меки сладкиши и козунаци с дълга продължителност. Това е пакетът, който получава всеки нуждаещ се. Всеки от донорите би могъл да се включи с каквито и колкото пожелае от изброените артикули.

Освен от хранителни артикули, за реализирането на дарителската акция уредниците се нуждаят и от доброволци. Корпоративни донори също биха могли да се включат както с храни, по този начин и с проведени от чиновниците им доброволчески екипи, които да спомагат при сортирането и разпределението на пакетите.

„ Искаме да помогнем и да стоплим сърцата на хора в последна нужда, най-много възрастни хора от град Перник и селата от покрайнината... Надяваме се доста българи да се включат, доста перничани да се включат. “ показа Луиза Григорова-Макариев в профила си в Instagram. Тя е и един от създателите на „ Не си самичък “, дружно с още петима перничани.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР