Организатори на събитието са Посолството на Чешката република в София

...
Организатори на събитието са Посолството на Чешката република в София
Коментари Харесай

Фестивалът Чешки ден в София ще се проведе на 10 септември

Организатори на събитието са Посолството на Чешката република в София и Чешкият център

7 септември 2022 година, София: Еднодневен фестивал „ Чешки ден в София “ ще се организира този уикенд в София. Събитието ще бъде в събота, 10 септември 2022 година от 10:00 до 20:00 часа на лятната сцена в Борисовата градина като част от културната стратегия на Чешкото председателство на Европейски Съюз (#CZPRES22). Фестивалът се провежда от Посолството на Чешката република в София и Чешкия център, а тематиката на събитието е „ Природосъобразен метод на живот “ – един от целите на Чешкото председателство, обвързван с задачата за създаване на неутрална във връзка с климата Европа с щадяща околната среда стопанска система.

На събитието ще бъдат показани чешки компании с интервенции на българския пазар, ориентирани към запазване на околната среда и устойчивия здравословен метод на живот. Фестивалът ще показа и богата културна стратегия за деца и възрастни с театрални представления, кино прожекции, литературно четене и музикални осъществявания. Посетителите ще могат да опитат специалитети от чешката кухня и няколко типа фамозна чешка бира, а децата и младежите ще имат самостоятелен ъгъл за приложни изкуства до 19:00 часа.
ПРОГРАМА НА „ ЧЕШКИ ДЕН В СОФИЯ “
10:00 Откриване на събитието
10:30 Нашите сътрудници онлайн – нововъведения
11:00 Куклен спектакъл „ Мале-Мале “ – „ Разбойническа приказка “ по Карел Чапек
12:00 Клипове на държавната организация CzechTourism – прожекция
13:00 Нашите сътрудници онлайн – нововъведения
13:30 Прожекция на филмчето „ Къртичето “
15:00 „ Аудиенция “ на Вацлав Хавел – четат Стефан Стоянов и Красен Ханджиев
16:00 Нашите сътрудници онлайн – нововъведения
16:30 Прожекция на филмчето „ Къртичето “
17:00 „ Джаз за деца с Венци Благоев “
19:30 Музикална стратегия

Събитието се провежда с финансовата поддръжка на Министерството на външните работи на Чешката република в границите на план за икономическа дипломация, ориентиран към поддръжка на чешките експортьори на непознати пазари, както и с помощта на редица сътрудници, които спонсорираха културните представления. Програмата цели да затвърди позициите на Чешката република като страна с добре развъртян бизнес и сполучливи компании, само че също по този начин и като красива страна с богати културни, исторически, спортни и кулинарни обичаи, които способстват за туризма в страната.

Сред главните сътрудници на събитието са YETTEL, bTV Media Group, „ Еуратек “, BTL, Renomia, както и сътрудниците Rosslyn Central Park Hotel Sofia, „ ВИНПРОМ – ТРОЯН “ АД, SOR Libchavy spol. s r.o. Company, Sozole Rose, Tierra Verde, Въпреки, „ Ломско питие “ АД, KOH-I-NOOR HARDTMUTH, BEADGAME s.r.o., FABOS, Мева България ЕООД, Svijany, БИРЕНОТО, Бохемъ, Bernard, Primator, Bohemia Regent, Aqua Toi.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР