Организаторът на т.нар Суперлига по футбол е убеден, че 64

...
Организаторът на т.нар Суперлига по футбол е убеден, че 64
Коментари Харесай

Мозъкът за Суперлигата е оптимист

Организаторът на т.нар Суперлига по футбол е уверен, че 64 клуба ще се включат при всички положeния в структурата.

За момента са ясни имената само на Барселона и Реал (Мадрид), които желаят да вземат участие, а в тази посока загатна и Наполи посредством своя президент Аурелио де Лаурентис.

Решение на Европейския съд в четвъртък постанови, че управителният орган на европейския футбол УЕФА не може да блокира образуването на конкурентно съревнование на Шампионската лига.

Въпросната европейска Суперлига излезе действително на сцената през 2021-а година с присъединяване на 12 клуба. Те обаче бързо-бързо се отдръпнаха, откакто даже и висши европейски политици се намесиха в поддръжка на общоприетия и обичаен ред отпред с ФИФА и УЕФА.

Сега организация A22 Sports, с поддръжката на рекордния европейски първенец Реал Мадрид, има нов проект, включващ три дивизии с влизащи и изпадащи тимове и се надява това да успокои критиците, които споделят, че Суперлигата ще бъде затворена система единствено за най-богатите.

" Убедени сме, че елементарно ще намерим 64-те тима, от които се нуждаем, с цел да стартираме. Но преди всичко желаеме да доразвием предлагането. Сега клубовете най-сетне могат да създадат това навън и без боязън от наказания. Те могат да ни оказват помощ да намерим метод да създадем футбола още веднъж популярен в Европа ", съобщи основният изпълнителен шеф на A22 Sports Бернд Райхарт пред организация ДПА.

И до момента в който испанските грандове Реал (Мадрид) и Барселона наподобяват заинтригувани, то немските Байерн и Борусия (Дортмунд) са изключително враждебни към въпросната концепция. Райнхарт, който е немец, се надява, че ще може да ги убеди да премислят позицията.

" Германия е под напън от британската Висша лига и в случай че желае да излезе от тази си позиция, да бъде конкурентна, би трябвало да одобри. Ние мислим, че това е доста, доста добра опция за германскиY клубове да бъдат още веднъж преобладаващи в Европа, сподели още Райнхарт.

" Ключов детайл от новия план е, че Суперлигата ще върви паралелно с вътрешния футбол като Шампионската лига. Трябва да бъде налична по малкия екран или стрийминг- платформата за всички почитатели гратис. Би било невиждано. Това е нашият залог, на тази концепция градим ", съобщи още шефът.
 Анчелоти за Суперлигата: Мисля, че ще бъде положително за клубовете и играчите
Анчелоти за Суперлигата: Мисля, че ще бъде положително за клубовете и играчите


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР