Органите на Агенцията за държавна финансова инспекция са извършили финансова

...
Органите на Агенцията за държавна финансова инспекция са извършили финансова
Коментари Харесай

Агенцията за държавна финансова инспекция е извършила проверка на МБАЛ „Христо Ботев“ - Враца

Органите на Агенцията за държавна финансова ревизия са направили финансова ревизия на МБАЛ „ Христо Ботев “ АД, гр. Враца, касаеща интервала от 01 януари 2013г. до 30 септември 2017г. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

В резултат на инспекцията са формирани 9 акта за начет, като откритите отговорно породени вреди са в общ размер на 76 092,57 лева На изпълнителния шеф на лечебното заведение са дадени инструкции от проверяващите за предприемане на дейности по формираните актове.

При инспекцията са установени нарушавания по Закона за публичните поръчки и правилника за използването му. Най-често срещаните нарушавания са по отношение на позволено делене на публичните поръчки, смяна в изискванията на към този момент подписаните контракти, неспазване на нормативно откритите периоди и други В резултат на по този начин направените констатации по отношение на публичните поръчки са формирани 10 акта за определяне на административни нарушавания.

Предвид откритите нарушавания на Закона за счетоводството са формирани два акта за определяне на административни нарушавания.

За съответните дейности по осъществяване на дадените инструкции от Агенцията за държавна финансова ревизия, министърът на опазването на здравето е изискал информация от изпълнителния шеф на МБАЛ „ Христо Ботев “ АД, гр. Враца, по отношение на подхванатите дейности по премахване на установените нарушавания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР