Оранжерията в имота в парк Росенец, който де факто се

...
Оранжерията в имота в парк Росенец, който де факто се
Коментари Харесай

Върховният съд засега спаси оранжерията на Доган

Оранжерията в парцела в парк " Росенец ", който де факто се управлява от Ахмед Доган, не е противозаконна и не би трябвало да бъде отстранена към този момент. Това е окончателното решение на Върховния административен съд (ВАС).

Съдът приема, че предходната инстанция не си изпълнила отговорностите и не събрала всички доказателства по случая. Припомняме, че решението на по-долната инстанция беше за унищожаване на оранжерията. Върховен административен съд споделя, че в действителност оранжерията била формирана от три обособени елементи и в заповедта на Община Бургас за унищожаване това не било маркирано т.е. фактическата повърхност на постройката не отговаряла на описаното в заповедта. Затова и Бургаският административен съд трябвало първо да откри какво в действителност дава отговор на описаното в заповедта за унищожаване. Съдът трябвало и да разпореди спомагателна съдебно-техническа експертиза, с цел да се откри това, само че не го направил, споделят висшите съдии.
С наши пари: Бутат противозаконните постройки в " Росенец "
68 200 лева ще бъдат отпуснати на Областна администрация Бургас за събарянето на противозаконни обекти в местността „ Росенец “. Сг...
Прочети повече
Освен това, висшите съдии поддържат жалбоподателя " Хермес Солар " ООД, че в действителност не е потвърдено, че въпросната сграда била построена сред 5 и 18 януари, 2016 година.

Всичко това Върховен административен съд смята за " основни нарушавания " на съдопроизводствените правила. Затова и Върховен административен съд връща делото за ново разглеждане от Бургаския административен съд, само че от различен състав.

Припомняме, че в края на октомври регионалната администрация в Бургас разгласи процедура за избор на реализатор за срутване на две постройки в така наречен морски сараи на Доган. Третата сграда, която трябваше да бъде съборена, е тъкмо " оранжерията ", за която има правосъден спор.

От решението на Върховен административен съд прави усещане, че заместник-кметът по строителство, вложения и районно развиване на Община Бургас, който бил постоянно свикан, не се явява и не изпраща представител на правосъдното съвещание. Вместо това са пратени писмени отговори и мнение.
Министерски съвет не отпуска пари за срутване на противозаконната постройка край „ сараите “
Все още не са обезпечени парите за унищожаване на противозаконното строителство в парк „ Росенец “, край така наречен летни сараи на Доган...
Прочети повече
" Едната от съдийките е в състава, който не наказа Петьо Еврото, а друга в състава, удостоверил уволнението на арбитър Мирослава Тодорова, която след това осъди България в Страсбург. Превзета правосъдна система! ", разяснява в своя фейсбук профил проверяващият уебсайт Bird.bg.


Още от БУРГАС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР