Оръжията са просто продължение на възможностите на човешкото тяло. На

...
Оръжията са просто продължение на възможностите на човешкото тяло. На
Коментари Харесай

5 от най-ефективните инструменти за убиване на хора в историята

Оръжията са просто продължение на опциите на човешкото тяло. На процедура обаче те са били извънредно скъпи и комплицирани, като през вековете са създавани безусловно стотици странни, ужасяващи и постоянно безполезни такива. Човечеството слага непрекъснат акцент върху оръжията и точно в опитите за основаване на идеалния инструмент за ликвидиране на хора, същото това човечеството ще направи някои от най-големите си научни достижения.

Прекарали сме огромна част от времето си през историята с много примитивни принадлежности, само че с все по-разпространеното потребление на метали се усилва и сложността на творения от тях. И несъмнено, някои неизбежно са доста странни.

 Maduvu

Това оръжие е от антична Индия и постоянно се употребява в индийското бойно изкуство Силамбам. То обичайно е конструирано от два рога от индийската антилопа гарна, ориентирани в противоположни направления, и се употребява по метод, сходен на кинжал с двойно острие. Обикновено е известно и като маду.

Като най-вече защитителен инструмент, маду постоянно се употребява за надзор върху съперника и неговото оръжие. Някои разновидности имат железен щит, до момента в който други имат заострени железни върхове на края на рогата.

С напредването на технологиите някои мадуси са направени напълно от метал.

 Panzerstecher PP noBg

Тази дълга и тънка разновидност на елементарния меч се употребява от 14 до 17 век и е изключително добра за продупчване на верижна броня. С подобряването на този вид брони скоро се открива, че потреблението на елементарен меч за превъзмогването им става все по-малко дейно. Тънкият, изострен връх е доста по-добър при намирането на междина в бронята или за разтварянето на халките й. Така естокът стартира да се избира, като се отличава с изострен връх и без режещи ръбове. Освен това, дългият му размер дава на потребителя повече мощ.

Мечът е известен и в другарски битки, защото тъпите му ръбове го правеха доста по-безопасен от стандартните мечове.

 Polish Horseman's picks from XVII century

Може би най-визуално ужасяващото оръжие в този лист, „ кирката на конника “ прави тъкмо това, което подсказва името й. Тя е огромно оръжие с две лица – едното с чук, а другото с шип като извитият шип доста наподобява на кирка, само че нормално е с по-голяма тежест.

Целта на кирката на конника е да се смъкват ездачите от конете им по принудителен метод.

Тя освен е кадърен инструмент против конни войски, само че е извънредно ефикасна и при продупчване на ризница от дебели пластини и верижна броня, с помощта на забележителната си маса.

Тази маса обаче ненапълно лимитира потреблението на кирката. Тъй като е тежка, тя е сложна за замахване със по-бърза скорост и като цяло е тромаво оръжие. Освен това, когато удари ездач, тя постоянно се забива надълбоко и се изплъзва от ръцете на притежателя си, което е много неприятно в борба.

 Shotel, BM

Шотелът е ужасно изглеждащ меч от Етиопия и Еритрея, който наподобява на наедрял сърп. С дължината на острието към метър, той сигурно не е играчка. Подобният на кука дизайн го прави извънредно гибелен, тъй като може да доближи огромна скорост. То е изключително потребно средство и против съперници на кон, защото може да ги закачи и да ги събори на земята.

Пронизващата му мощ е толкоз огромна, че може да пробие щитове и при положение, че това не се получава, може да се завърти и да навреди на съперник зад него, тъй като поради присъщата си форма може да доближи зад щита.

Има две остриета и диамантено напречно сечение, което прави прободните рани по-трудни за укрепване.

 Shaken

Шурикенът е малко, само че смъртоносно оръжие. Най-често асоциирани с нинджите, приложенията на тези дребни звездички с остриета са лимитирани единствено от въображението на потребителя. Техният размер разрешава те да могат да бъдат скрити елементарно, макар че в случай че се съхраняват погрешно, евентуално могат да нанесат сериозна щета на потребителя.

Както виждаме от фотосите, шурикенът не се лимитира до формата на звезда. Те могат да се оферират в доста разнообразни форми и размери и са изключително ефикасни против откритите елементи на тялото, като ръцете и лицето. Освен това шурикенът може да бъде забит в земята и да работи като калтроп (остриета, които се забиват в повърхнина, с цел да не разрешават да се минава през нея).

 Crows feet 2, Balaclava 1854

Калтроп

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР