Оръжейникът Емилиян Гебрев определя опита да бъде отровен като терористичен

...
Оръжейникът Емилиян Гебрев определя опита да бъде отровен като терористичен
Коментари Харесай

Емилиян Гебрев: Дългата ръка на Путин работи с по-къса у нас

Оръжейникът Емилиян Гебрев дефинира опита да бъде токсичен като терористичен акт. В изявление за Нова телевизия той съобщи, че и до през днешния ден по случая се работи по този начин, че нищо да не излезе нескрито.

Според него дългата ръка на съветския президент Владимир Путин работи с по-къса у нас.

„ Нас в случай че ни нямаше, нямаше да ги има и тези фабрики, които оперират. От първата секунда по никакъв метод не се е работило да се обясни случилото се, а единствено да се замаже и да изчезне. Това са поети задължения от нашата страна.” – разяснява предприемачът.

По думите му казусът към този момент седем години „ се замазва”, без значение, че от време на време се дават напълно съответни информации от външни проверяващи.

Гебрев беше безапелационен, че непосредствено от България за Украйна фактически не е отпътувал и един патрон. Той разяснява появилите се с пресата фотоси с български оръжия, влизащи в украински аероплан: „ Те отиват в някоя европейска в страна. Това, че самолетът е украински не значи безусловно нищо. Много хора изпадат в една еуфория. Украинците си изкараха всичко, каквото можаха, с цел да не бъде унищожено.”

Като „ безусловно преиграна” Гебрев дефинира алтернативата към решението на България за даване на военна помощ за Украйна. „ Ние тук надали не желаеме да се каже какъв брой винтчета, какъв брой болтчета на кого и по какъв начин ще бъдат дадени. Никой от властта не е приказвал с мен за даване на оръжие.” - посочи Гебрев.

Преди година Гебрев изиска оставката на основния прокурор Иван Гешев поради безучастие по проблема с опита той да бъде токсичен. Един от сигналите, които правосъдният министър Надежда Йорданова внесе във Висшия правосъден съвет, е точно на оръжейния търговец.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР