Опустошените от пожари райони в Австралия се борят с ново

...
Опустошените от пожари райони в Австралия се борят с ново
Коментари Харесай

След пожарите и потоп застигна Австралия

Опустошените от пожари региони в Австралия се борят с ново злополучие. В Нов Южен Уелс има огромни наводнения, като тук-там се отчитат най-проливните превалявания от 20 години насам. Все отново потопът донесе известно облекчение на пожарникарите, които продължават да се борят с огньовете в източната област.

Властите оповестиха, че са провели 13 избавителни интервенции за хора, застрашени от придошлите води. Издадено е предизвестие за евентуално рисково време в събота и неделя. Междувременно 35 пожара към момента горят в щата, откакто други двайсет бяха загасени от потопа.

„ През цялата предходна година е имало 6 избавителни интервенции поради наводнения. Сега единствено за два дни имахме 13. Това ми приказва, че някои общности не взимат насериозно някои от издадените предизвестия ”, съобщи Дейвид Елиът, министър на изключителните обстановки в най-населената област на Австралия - Нов Южен Уелс.

Валежите не престават и в Куинсленд, като в Сидни падна най-голямото количество дъжд за деноноще от 2002 година насам.

Прогнозата от януари твърдеше, че температурите в идващите три месеца ще се запазят високи и съвсем няма да има превалявания. Днес пък към западна Австралия се доближава тропическият циклон Деймиън, който идва с разрушителни ветрове.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР