Определяният като най-добрия шахматист за всички времена и един от

...
Определяният като най-добрия шахматист за всички времена и един от
Коментари Харесай

Гари Каспаров с ексклузивно интервю по NOVA

Определяният като най-хубавия шахматист за всички времена и един от най-яростните критици на Владимир Путин – Гари Каспаров приказва единствено пред NOVA в уикенд предаването „ Събуди се “. Борецът за човешки права, деятел и постоянен създател на Уол Стрийт Джърнъл даде извънредно изявление за журналиста Марина Цекова с коментар за протичащото се в Украйна.

„ Путин е по-скоро състезател на покер, в сравнение с шах. Диктаторите не играят шах, тъй като това е игра, в която разполагаш със 100 % от нужната информацията. Знаете какво имате, какво има Вашият конкурент, вършиме умни ходове и печелите, спазвате разпоредбите и сте спечелили. Покерът е друга игра. Можете да блъфирате, да вдигате залозите и Путин го направи доста ловко. И всякога, когато го правеше, водачите на свободния свят се отдръпваха “, споделя Гари Каспаров.

Ще дадат ли резултат и задоволителни ли са наложените от света досега наказания? Трябва ли НАТО да се намеси във войната? До какво може да докара затварянето на небето над Украйна? Каква е огромната цел на Путин и какво място е отредено на България във войната? Отговорите на тези и още въпроси вижте в изявлението на шахматната легенда Гари Каспаров.

Този уикенд феновете на „ Събуди се “ следва да видят и извънредния диалог на Марина Цекова с един от най-изявените проверяващи публицисти в Русия – Андрей Захаров. След поредност следствия, свързани с Путин и получена опасност за живота, той напуща родината си. Един от материалите му е за съветска студентка, която разкрива като „ Тайната щерка на съветския президент “. Какво ще показа Захаров пред камерата на NOVA за Русия при ръководството на Путин и положението на медийната среда там?

Не пропускайте извънредните срещи с Гари Каспаров и Андрей Захаров този уикенд в „ Събуди се “ по NOVA.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР