Определено Дизелгейт е далеч от приключването си, дори напротив, въгленът

...
Определено Дизелгейт е далеч от приключването си, дори напротив, въгленът
Коментари Харесай

Скандал с Porsche! Наистина ли компанията е мамила за ...

Определено „ Дизелгейт ” е надалеч от приключването си, даже в противен случай, „ въгленът ” е на път да разгори нов пожар. Миналата седмици писахме, че Audi е обект на скандала в личната си страна, а в този момент като че ли ще бъде последван и от Porsche, написа Вести бг.

Автомобилната транспортна организация (KBA) на Германия проверява производителя на спортни коли за потреблението на система за отчитане на придвижвания във кормилото, която „ казва” на контролния блок на мотора дали сега автомобила е обект на проби за нездравословни излъчвания.

Местното списание Wirtschaftswoche оповестява, че KBA има вяра, че марката може да е употребила мамещо устройство, което оказва помощ на автомобила да засича тестови цикъл. Когато това стане, то понижава мощността на мотора, като по този метод се отделят по-малко нездравословни излъчвания. За разлика от абсурда с Volkswagen, Porsche е упрекнат за монтирането на мамещ програмен продукт в бензиновите си мотори.

Изданието Automotive News написа, че немският производител отхвърля изрично тази информация, заявявайки, че нито един неин модел употребява сходни устройства.

KBA чака изказване от Транспортното министерство на Германия, само че все още няма никаква реакция на управляващите.

Междувременно, Audi би трябвало да открие решение на проблеми за дизеловите си модели A7 и A8, създадени сред 2009 и 2013 година, които отделят до два пъти по-високо наличие на азотни оксиди в изгорелите си газове. Немското държавно управление изиска от компанията да изтегли всички такива коли, повече от половината от които са регистрирани в Германия. Audi твърди, че към този момент има решение на въпроса, което ще стане ясно преди 12 юни.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР