Оправданията, че полицията не е знаела какво се случва на

...
Оправданията, че полицията не е знаела какво се случва на
Коментари Харесай

Проф. Радулов: Решенията какво да прави полицията на протестите са политически


Оправданията, че полицията не е знаела какво се случва на бул. „ Ситняково “ не дават отговор на истината. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ проф. Николай Радулов, специалист по национална сигурност и някогашен основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

Истината е, че когато има митинги изключително когато са наоколо до непознати дипломатически представителства постоянно има хора, които следят митинга евентуално някъде и вътре в самия митинг. Аз вземам участие в митингите и би трябвало да ви кажа, че съвсем всеки ден вътре, където се събират доста хора виждам по двама, трима цивилни служители на реда, които аз познавам, а несъмнено има и повече. Така че оправданията, че полицията не е знаела не дават отговор на истината. Друг въпрос е дали полицията е желала да реагира, посочи проф. Радулов.

Проф. Радулов направи разграничаване сред полицията, която охранява митингите и решенията, които се взимат от политическото управление. Той акцентира, че решенията за защитата на митингите са чисто политически.

Това е предписание обещано от най-отгоре, което предписание е било, да вършат каквото желаят, ние не сме в София. Когато Народното събрание и държавното управление излязоха в отпуска и постройките са празни, полицията спря да се интересува какво става с хората и дали няма някаква опасност за българския жител, счита той.

Отговорността, която полицията мисли, че има е 90% за защита на властимащите и не повече от 10% за защита на елементарния жител, сподели още Радулов.

Според него полицията е изразходила доста време и сили и в случай че не им бъде заплатен изключителния труд, скоро към елементарните цивилен митинги може да се прибавят и полицейски, предвижда той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР