Оправдаха се очакванията за снеговалежи на много места в страната

...
Оправдаха се очакванията за снеговалежи на много места в страната
Коментари Харесай

Всички републикански пътища са проходими при зимни условия

Оправдаха се упованията за снеговалежи на доста места в страната през миналото денонощие. За през днешния ден е разгласен жълт код - и за дъжд, и за сняг в цялата страна. Основните пътища и автомагистрали са проходими при зимни условия, оповестяват от Агенция пътна инфраструктура. През нощта близо 700 машини са обработвали пътните настилки. Рано сутринта отпаднаха рестриктивните мерки за придвижване на тежкотоварни коли над 12 тона през прохода " Превала ".

И дребното сняг в столицата се стопи, тъй че в София няма проблеми със снега, само че се чака образуването на поледици. Градският превоз се движи по график. През нощта в подготвеност са стояли 160 снегорина.

От енергоразпределителното сдружение ЧЕЗ оповестиха, че повреда е оставила без ток няколко огромни региона на София, само че повредата е отстранена. Причината не е била в снеговалежите.

Без топлоподаване са елементи от „ Белите брези “, „ Св. Троица “, „ Стрелбище “ и „ Хиподрума “. Очаква се повредите да се отстранят навреме.

Планинските пътища във Витоша са почистени и опесъчени.

Всички спешни центрове в София са отворени.
 БЧК разкри четири пункта за бедстващи пасажери в Северна България БЧК разкри четири пункта за бедстващи пасажери в Северна България
Четири пункта за бедстващи пасажери отварят порти от през днешния ден в Североизточна България. Във всеки един от тях могат да пренощуват по 10 души, закъсали с...
Йорданка Фандъкова, кмет на София: Почистени са улиците и булевардите, по които се движи публичния превоз, както и по-основни улици и булеварди в кварталите, също по този начин общинските пътища, в това число за Витоша и за високите елементи на общината. Продължават да са на терен машини, с цел да може да следим ситуацията през днешния ден. Общо 169 машини в градската част, всички те бяха на терен през нощта, както и снегорините, които обработват общинските пътища. В момента над 50 машини са в подготвеност, в случай че се да влязат в улиците.
Най-много сняг натрупа в Северозападна България, като в Плевен снежната завивка доближи 23 см. В Пазарджик са паднали дървета, които са прекъснали кабели. За това без електричество са Панагюрище, Пещера, Белово и Брацигово. Аварийните екипи работят по възобновяване на електрозахранването.

В страната проблеми по пътя има единствено в сектора Монтана - Ружици, където аварирал тежкотоварен автомобил е блокирал пътя.
 Жълт код за дъжд и сняг в цялата страна Жълт код за дъжд и сняг в цялата страна
Жълт код за дъжд и сняг в цялата страна през днешния ден. Синоптиците предизвестяват за рисково време и значителни превалявания от сняг в планинските региони, в Северна и...

Около 8.30 ч. са отпаднали рестриктивните мерки за придвижване на тежкотоварни коли над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода " Превала ".

Без ограничаване за всички транспортни средства е прекосяването през Ришкия, Котленския, Айтоския, Обзорския проход, през проходите " Печинско ", " Предел " и " Рожен ", и през Прохода на Републиката.

Ограничено е придвижването на МПС над 12 т през проходите " Троянски ", " Петрохан " и " Шипка ", над 10 т - през " Вратник " и " Твърдишки ", а над 3,5 т - през " Дюлински " и " Пампорово ". Целогодишно са затворени за придвижване Златишкият и Върбишкият проход.

От организацията предлагат на водачите на тежкотоварни моторни транспортни средства и на леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на " Пътна полиция ". Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР