Опозицията много иска да използва ситуацията като нов повод да

...
Опозицията много иска да използва ситуацията като нов повод да
Коментари Харесай

Денков за скандала с машините: Виждам конспирация, търсят повод д...

„ Опозицията доста желае да употребява обстановката като нов мотив да опита да събори държавното управление. ГЕРБ и Движение за права и свободи от доста време желаят да отстранен машините и може би за тях това е един комфортен метод. Има доста звук, само че малко наличие “, добави министър председателят.

Според него гласуването с машини на идния локален избор е изцяло несъмнено.

„ По никакъв метод не е злепоставен вотът. Фактите са, че машините работят като принтери. Всеки, когато гласоподава, може да огледа какво е излезнало като бюлетина и да я пусне в урната. От тази позиция е безусловно ясно, че никой не може да бъде измамен по този метод, тъй като вижда какво ще пусне като бюлетина и по-късно ще бъдат броени тези бюлетини “, добави Николай Денков.

По думите му Централната изборна комисия би трябвало да реши дали са нужни промени в гласуването.

„ Със сигурност решението за гласуването би трябвало да е на ЦИК. Създаден е кодът. Той е предпазен с пароли от трима членове на ЦИК, те са затворени. Без ЦИК нищо не може да се промени по машините. Не желая да втълпявам какво би трябвало да създадат. По отношение на зам.-министъра би трябвало да се направи инспекция и резултата да покаже дали той е нарушил някакви правила. Трябва да забележим дали е просто капан или е нещо, което е позволил да се случи “, уточни министър председателят.

Ако заместник-министърът на електронното ръководство е позволил неточност, ще бъде освободен, съобщи Денков.

Коментарът на министър-председателя пристигна, откакто Има Такъв Народ оповестиха в Народното събрание, че съгласно отчет на ДАНС има корист с машините за вота.

„ Дойде отчет на ДАНС, от който излиза наяве, че на 25 октомври зам.-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините, записал ги е на телефона си, записал ги е на флашка. На тези избори не би трябвало да има нито една машина. Всички са компрометирани ”, сподели по-рано Тошко Йорданов.

Министърът на електронното ръководство отхвърли изказванията за готвена операция на машинното гласоподаване в неделя.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР