Опозиционните формации организираха окупация на трибуната в Народното събрание (НС).

...
Опозиционните формации организираха окупация на трибуната в Народното събрание (НС).
Коментари Харесай

Протестът на опозицията в НС стигна до окупация на трибуната и провал на заседанието

Опозиционните обединения проведоха окупация на трибуната в Народното събрание (НС). До обстановката се стигна след дълго спиране на пленарното съвещание и събиране на Председателския съвет.

Припомняме, че сутринта по апел на лидера на „ Възраждане “ Костадин Костадинов неговите депутати направиха пърформанс „ стена “. Той бе в митинг против акцията на страната против паметника на руската войска в центъра на София (известен и като паметник на окупационната алена войска – МОЧА).

В акцията се включиха и депутатите от Има Такъв Народ, които пък се оповестиха против измененията в Конституцията.

Костадин Костадинов в това време разгласи, че няма да разрешат Народното събрание да работи, до момента в който не спре демонтажа на руския монумент.

След няколкочасово спиране народните представители се върнаха в залата. Тошко Йорданов от Има Такъв Народ обаче застана на трибуната и окупира микрофона. Около него и в подножието на мястото на изказване застанаха депутати от неговата групировка, както и от Българска социалистическа партия и „ Възраждане “.

Росен Желязков пък съобщи, че заради непостигане на единодушие и неспособност работата да продължи приключва съвещание. Следващото той свика на следващия ден в 09,00 ч.

„ Утре отново “, заскандираха от своя страна част от протестиращите народни представители.

 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР