Опозиционни партии в Италия призоваха за разпускането на крайнодесните партии

...
Опозиционни партии в Италия призоваха за разпускането на крайнодесните партии
Коментари Харесай

Заради фашистки поздрави: Поискаха разпускане на крайнодесните партии в Италия

Опозиционни партии в Италия приканиха за разпускането на крайнодесните партии в страната след появяването на видеозаписи, на който се вижда по какъв начин мъже отправят фашистки поздрави по време на протест в Рим, предадоха международните организации, представени то Българска телеграфна агенция.

Митингът се е провел в неделя пред някогашната централа на Италианското обществено придвижване (ИСД) – неофашистка партия , която към този момент не съществува. Събитието бе отдадено на 46-ата годишнина от убийството на трима неофашисти на улица наоколо до централата в югоизточната част на Рим. Двама от тях са били убити от въоръжени членове на хипотетични крайнолеви организации, а третият е погубен от полицията по време на безредици, станали малко след убийството на другите двама.

Органите на реда конфискуваха автоматизирани оръжия, ракета и материали с нацистки знаци

На видеозаписа от митинга в неделя се вижда по какъв начин мъже, подредили се в редици, отправят фашистки поздрави и викат три пъти „ Тук съм “, до момента в който един от тях крещи „ За всички починали приятели! “ – характерен възклик по време на неофашистки митинги.

Опозиционните партии в Италия обявиха, че сходни прояви на профашистки настроения са неразрешени и желаеха следствие.

Следвоенната конституция на Италия не разрешава мъзстановяването на разпуснатата Национална фашистка партия на Мусолини . Крайнодесните групи сътвориха обаче организации с нови имена.

Правителството на Мелони сменя кабинета, управителен от Марио Драги

В младежките си години италианският министър председател Джорджа Мелони е почитала Мусолини, само че от този момент е трансформирала позицията си, като през 2021 година тя съобщи, че в нейната партия „ Италиянски братя “ няма място за носталгия по фашизма, расизма или антисемитизма.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР