Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и коалицията За обновление на Македония внесоха днес

...
Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и коалицията За обновление на Македония внесоха днес
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ внесе резолюцията за спора с България в македонския парламент

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ и обединението " За обновяване на Македония " внесоха през днешния ден в Народното събрание в Скопие проекторезолюция " за одобряване на македонските държавни позиции във връзка с евроинтеграцията и блокадите, които се постановат ", оповестява " Независен весник ", представен от Българска телеграфна агенция.

Депутатът от ВМРО-ДПМНЕ Антонио Милошоски сподели, че проекторезолюцията е препоръчана за да бъде призната с най-широк вероятен консенсус. Според него тя ще укрепи македонските дипломатически позиции, само че също по този начин ще повлияе като фактор на сближение, а не на поляризация вътре в македонското общество.
Милошоски насочи зов депутатите да одобряват резолюцията. Призовавам депутатите от СДСМ, ЛДП, Левица, ДОМ, Демократичен съюз и всички останали депутати още от през днешния ден да сложат своя автограф и да се причислят към тази проекторезолюция за одобряване на македонските държавни позиции за евроинтеграцията, " да не позволим блокадите и националните унижения да станат предмет на договаряния и извиване на гръбнака в някой идващ интервал ", сподели Милошоски.

Той сподели още, че чака ръководителят на Народното събрание Талат Джафери в най-скоро време да включи резолюцията в дневния ред на пленарно съвещание и тя да бъде гласувана.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР