Опозиционната Добра партия (ДП) разкри предложението си за законодателна реформа,

...
Опозиционната Добра партия (ДП) разкри предложението си за законодателна реформа,
Коментари Харесай

Опозицията настоява за радикална реформа на системата в Турц...

Опозиционната " Добра " партия (ДП) разкри предлагането си за законодателна промяна, наречено „ Подобрена и укрепена парламентарна система “, по което партията работи повече от година.

Системата включва осем съществени тематики: „ Безпристрастен президент “, „ Плуралистична народна власт, държавно управление с присъединяване, мощен парламент “, „ Разделяне на управляващите и мощен контрол “, „ Върховенство на закона и самостоятелна безпристрастна правосъдна система “, „ Заслуга в страната “, „ Права на индивида и самостоятелни свободи, мощна обществена страна, мощно гражданско общество, мощна юноша, „ Свободна преса и медии “ и „ Честни и свободни избори “.

По време на среща в Народното събрание на групата на партията в столицата Анкара ръководителят на Директива за птиците Мерал Акшенер съобщи, че предлагането има за цел да откри безпристрастна роля на президента. Съответно определеният президент на страната не може да бъде член на никоя политическа партия, за разлика от сегашната система.

Според предлагането страната ще се ръководи от премиера и кабинета. Безпристрастното председателство ще бъде пост над партийната политика, с цел да съставлява единството на страната и нацията. Назначаванията на висши държавни постове ще бъдат избрани със взаимното решение на президента, кабинета и Народното събрание.

Също по този начин президентът може да бъде определен за един шестгодишен мандат. След това на президента ще бъде наложена политическа възбрана, с цел да се предотврати завръщането му в дейната политика.

Както Акшенер разгласи, новата система ще се основава на правилото на плурализма. Задължението за образуване и одобрение на държавното управление ще принадлежи на Парламента. В предлагането се акцентира също, че законодателната власт ще бъде единствено в Парламента.

Предложението също по този начин предлага 25% квота за дами за някои административни препоръки, самостоятелни университети, понижаване на изборния предел от 10 на до 5 пб на 100, обновяване на военните учебни заведения, които бяха затворени след несполучливия опит за прелом през 2016 година, и нови законови разпореждания за принуждение над дами.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР