Опозиционерът Алексей Навални вече е подсъдим по ново дело –

...
Опозиционерът Алексей Навални вече е подсъдим по ново дело –
Коментари Харесай

Алексей Навални обвинен и в тероризъм, грози го доживотна присъда


Опозиционерът Алексей Навални към този момент е обвиняем по ново дело – този път за тероризъм. За следващата офанзива против него съобщил самият той по време на съвещание на районния съда в Басмани. Междувременно съдът му дал период до 5 май (!!!) да се запознае със 196 тома доказателства по друго дело – за основаване на екстремистка група, заяви БиБиСи.

Навални взел участие в съвещанието по видеовръзка от пандиза във Владимирска област. Той разказал, че от делото за екстремизъм е отделено друго.

„ Следователят ми заяви, че против мен е повдигнато ново дело – за тероризъм, и по него ще ме съди боен арбитражен съд “, цитира го сътрудник на ТАСС.

По-късно уголемен откъс разгласиха и съратниците на Навални. В него той споделя за „ екстремисткото “ дело: „ Те ми повдигнаха неуместни обвинявания, за които ме грозят 30 години затвор. Следователят Видюков сподели, че от от това дело е отделено терористическото, от което излиза, че аз, до момента в който съм в пандиза, правя терористични актове. По това настрана ще ме съди боен съд. След желаните 30 години по първото, очевидно в този момент ще ми желаят доживотна присъда “, споделя политикът.

Засега е неразбираемо в какво съответно е упрекнат 46-годишният. През октомври предходната година Навални заяви, че против него и неговите сподвижници Леонид Волков и Иван Жданов („ задгранични сътрудници “, които за разлика от Навални не се върнаха в Русия) е стартирано дело за „ апели за тероризъм, финансиране на екстремизъм и реабилитация на нацизма “ – всичките поради излъчвания в YouTUBE канала „ Популярна политика “.

Първата присъда на Навални беше 3,5 години, след това му измислиха втора – 9 години, след това евентуално ще го признаят за екстремист и ще му дадат 30, остава единствено доживотната. По този мотив съратниците на Навални, които още са на независимост в Европа, разясниха: „ Алексей ще лежи в пандиза до края на живота… на Путин “.

Журналистът Иван Жданов разяснява пред БиБиСи, че евентуално делото за тероризъм е формирано около убийството на военния блогър преди 3 седмици в Санкт Петербург, който бе взривен, до момента в който се любуваше на личния си бюст. Според него прокурорите ще се опитат да свържат лежащия от година и половина в каторгата Алексей Навални с упрекнатата за убийството на Татарски.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР