Опитното либеро Мартин Божилов отново е сред избраниците на селекционера

...
Опитното либеро Мартин Божилов отново е сред избраниците на селекционера
Коментари Харесай

Волейболният национал Мартин Божилов за олимпийската квалификация: Няма какво да губим

Опитното либеро Мартин Божилов още веднъж е измежду избраниците на селекционера Пламен Константинов в националния отбор за идната олимпийска подготовка в Токио (Китай). Той игра с „ лъвовете “ в Лигата на нациите, само че по-късно не бе включен в състава на България за европейското състезание във Варна.

След отдръпването на водача на този пост Теодор Салпаров, Божилов ще се изявява дружно с младия Симеон Добрев. 35-годишният волейболист, който през годините неведнъж е бил част от държавния отбор, съобщи в изявление за BGvolleyball.com, че за него олимпийската подготовка може би ще е последния шампионат с екипа на България. Той показа, че не е бил сюрпризиран от поканата на селекционера Пламен Константинов.

" Очаквах го, тъй като шампионатът ще е много тежък. В интерес на истината в Япония чаках да бъда с Теди Салпаров, само че събитията са други. Ако не се класираме за олимпиадата, може би това за мен също ще бъде финален шампионат с националния отбор. Ще пробваме, ще опитаме и каквото стане. Ние със Симеон Добрев считам, че можем да се оправим. Каквото можем ще дадем от себе си, с цел да помогнем да тима ", изясни Божилов.

Той разяснява и представянето на България на европейското състезание във Варна.

" Тежко беше, тъй като допуснахме едни непредвидени загуби. Като погледнеш на първо четене тима на Испания, си казваш - би трябвало да го бием с 3:0. Но те против нас направиха извънреден мач. Повече не го повториха, само че това ни се отрази. Докато хърватите са много забавен тим и на положително равнище. Може би закономерно ни победиха. И към този момент мачът с Франция бе извънредно сложен. Явно това са опциите на тима за момента. Публиката беше неповторима и даваше страхотна поддръжка във всеки един мач. Тя оказа помощ доста. Аз персонално считам, че момчетата дадоха всичко от себе си. Явно в действителност, каквото и да кажем, за момента това са опциите на тима ", съобщи либерото.

Божилов сподели още, че на идната олимпийска подготовка в Токио ни чакат още по-силни противници.

" Ще е доста тежко, само че пък ние отиваме без напрежение. Считани сме като новобранци към този момент, тъй че, няма какво да губим. Отиваме да се борим. Колкото повече дуели спечелим, толкоз по-добре за отбора, с цел да имаме някакво самочувствие. Защото се вижда, че то се натрупа с победи. Колкото повече триумфи имаме толкоз повече убеденост се натрупва. Ще има отчаяние, в случай че не ни доближи малко. Ако не ни доближи доста, няма да има такова. Отиваме да се борим, тъй като има момчета, за които това ще има е за последно. Да дадем максимума и каквото стане. Най-важното е да излезем с чиста съвест ", изясни

" Пожелавам на всички да са здрави, да няма травми, тъй като ще бъде доста тежко за девет дни да изиграеш седем мача. Трябва да си доста добре физически квалифициран и да няма травми. И най-много да покажем по-добра игра! ", добави още Божилов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР