Опитният халф Янко Ангелов е най-новото попълнение на Етър. Ръководството

...
Опитният халф Янко Ангелов е най-новото попълнение на Етър. Ръководството
Коментари Харесай

Етър се подсили с опитен халф и вратар

Опитният халф Янко Ангелов е най-новото попълнение на Етър. Ръководството на великотърновския клуб и 29-годишният вътрешен полузащитник подписаха контракт до края на спортната година. Ангелов към този момент направи всекидневен дебют в последната контрола с Лудогорец-2, извоювана с 2:0, а от през днешния ден публично е футболист на „ виолетовите “.

Янко Ангелов е роден на 29 юни 1993 година, висок е 179 см. Юноша е на „ Хебър “ и „ Левски “ (Сф), а спортната му кариера минава през „ Любимец “, „ Монтана “, „ Септември “ (София). През 2017-2019 година е част от Локомотив (Пловдив), с който има 54 мача и 1 гол и печели Купата на България, след това става капитан на родния „ Хебър “. През последните два сезона игра в „ Монтана “ и „ Марица “ (Пловдив), като и за двата отбора записа по 30 мача на сезон. Бивш юношески национал. В кариерата си има над 200 мача в професионалния футбол.

" Щастлив съм, че съм тук. Велико Търново е прекрасен град, а „ Етър “ – клуб с обичаи и история, с аудитория. Чувствам се добре, мисля, че бързо встъпвам във форма и се надявам с мачовете нещата да са все по-добре. Познавам огромна част от футболистите, най-вече по-опитните. С някои съм играл, с други сме били противници по терените. Целта пред „ Етър “ е висока -  влизане в елита. Аз съм го правил три пъти, с три разнообразни тима, и като изключим това, че „ Етър “ е марка и традиция, стимулира ме, че има сложена цел. Това ме окуражи “, съобщи Янко Ангелов след подписването на контракта си.

Вратарят Иван Дерменджиев е другото ново попълнение на „ Етър “. Той проведе  цялата подготовка с „ виолетовите “ и решението е той да бъде притеглен в тима. 22-годишният пазач е младеж на ДИТ и „ Царско село “, роден е на 31 декември 2000 година и е висок 193 см. Един сезон пази за „ Ботев “ (Гълъбово), а през 2020 година подписа със „ Славия “, който го прати чартърен в „ Спортист “ (Своге). После се върна в „ Царско село “, а през есенния полусезон бе в „ Литекс “ (Ловеч). В Първа лига дебютира на 20 февруари 2022 година на мача „ Царско село “ – „ Берое “, приключил 1:2.
 " Домът на почитателите " донесе нов 65-инчов 4K Ultra HD тв приемник на един от потребителите на Sportal.bg
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР