Опитите на руската армия за напредък в посока на нашественици

...
Опитите на руската армия за напредък в посока на нашественици
Коментари Харесай

Опити за атаки и отстъпление. В 159-ия ден от войната руснаците без напредък по всички направления -

Опитите на съветската войска за прогрес в посока на нашественици да настъпят в посока на село Маринка, което е единствено на 40 минути с кола от Донецк са били осуетени от Въоръжените сили на Украйна, още по две посоки украинските бойци са отблъснали офанзиви на врага. Това заяви в ежедневната си сводка в 159-ия ден от началото на войната в понеделник вечерта Генералният щаб на украинскатна войска.

Както означават в Генералния щаб, по Харковско направление съперникът е направил артилерийски обстрел на регионите на Харков, Прудянка, Нови и още 14 обитаеми места. Разузнавателни групи на руснаците са се пробвали да локализират огневите позиции на украинските елементи, само че не са съумели и съперникът е отстъпил.

В същото време на Славянското направление с танкове и артилерия от друг диаметър съветските военни са обстрелвали регионите на обитаемоте места Норцовка, Чепел, Грушеваха, Ридне, Вернополе, Гусаровка, Дибровное, Долина и Адамовка. „ Близо до Мазановка Силите за защита разкриха и обезвредиха разследваща група на съперника “, се споделя в сводката на Генералния щаб.

В същото време в посока Краматорск, заради обилни загуби на жива мощ, военна техника и ниско равнище на моралното и психическото положение на персоналния състав, съперникът не организира дейни настъпателни дейности. Окупационните войски са обстрелвали с танкове, оръдия и реактивна артилерия позициите на украинските войски и гражданската инфраструктура в регионите на обитаемоте места Северск, Кривая Лука, Серебрянка, Ивано-Дариевка, Григоровка, Звановка, Верхнекаменское и Спирна. Противникът е нанесъл въздушни удари край Серебрянка и Григоровка.

В Бахмутското направление съветската войска е употребила танкове и артилерия за обстрели край Берестовое, Соледар, Бахмут, Константиновка, Весела Долина, Зайцево, Вершина, Кодеми, Весело и Майское. Според Генералния щаб нашественикът цинично е нанесъл въздушни удари по обитаемоте места Покровское, Новолуганское, Соледар, Вершина, Яковлевка, Бахмут и Кодема.

" В региона на Яковлевка врагът се опита да организира разузнаване със силите на разследващата група. Нападателите бяха разкрити и претърпяха загуби. Оцелялата част от групата избяга. Противникът се опита да усъвършенства тактическата конюнктура в регионите на Соледар, Вершина и Бахмут с щурмови дейности, само че без триумф, отстъпиха “, се споделя в отчета.

В посока Авдеевски руснаците са осъществили обстрел на регионите към Новокалиново, Новобахмутовка, Песков и Красногоровка. Нанесен е въздушен удар покрай Ню Йорк. Противникът води щурмови дейности по направленията на Авдиевка и Пески, само че не съумя, боевете не престават.

В същото време съперникът не води дейни настъпателни дейности в Новопавловското и Запорожското направление. Извършва систематични офанзиви против гражданска и военна инфраструктура в регионите на обитаемоте места Марьинка, Павловка, Новоселка, Новопил, Малиновка, Гуляйполе, Гуляйполское, Орехов и Каменское.

В Южнобугското направление главните старания на съперника са съсредоточени върху задържането на авансово заетите позиции и предотвратяването на настъплението на нашите елементи.

Отделно се споделя, че обстановката не е претърпяла основни промени във Волинското и Полеското направление.

Също по този начин в Северско направление съперникът обстрелва с оръдия и реактивна артилерия гражданска инфраструктура в регионите на Сенковка и Липковка в Черниговска област и в остарялата Гута, Павловка, Покровка и Белополие в Сумска област. Проведе въздушно разузнаване на БЛА покрай Гремяч и Глухов. За противопоставяне на техническите средства за разузнаване той употребява комплекси за радиоелектронна битка.

С помощта на инженерни елементи съперникът се пробва да възвърне разрушените и развалени мостове и мостови прелези през река Днепър.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР