Опитът за модернизация на ОП „Чистота” завърши с провал, след

...
Опитът за модернизация на ОП „Чистота” завърши с провал, след
Коментари Харесай

ОП „Чистота” остана без прахосмукачки за улиците, метачките остават със старите оръдия на труда

Опитът за рационализация на Оперативна програма „ Чистота” приключи с неуспех, откакто публичната поръчка за доставка на прахосмукачки за улиците бе прекъсната. Преди месец от ОП-то пуснаха процедурата за доставка на 24 вакуумни устройства, чиято цена не трябваше да надвишава 50 000 лв.. В процедурата са взели участие две компании – „ Рив комерс импорт” и „ Тони Фил Трейд”.

И двете компании обаче са имали пропуск в офертите. Въпреки че са дали оферта за устройствата, едната не е можела да направи проява на техниката, другата пък нямала накрайници за вакуумните устройства, които е трябвало да обират отпадъци и листа към колите и бордюрите.

Поради това процедурата е била прекъсната, като евентуално ще бъде пусната нова.

В техническите характерности е записано, че всички устройства би трябвало да са с окомплектована със заменяем резервоар от филтруваща материя за многократна приложимост, с потребен работен размер най-малко 200 литра. Тя би трябвало да бъде с кабел най-малко 3 метра, като моторът да е бензинов най-малко 150 кубически сантиметра. Максималното тегло би трябвало да е 37 кг. Гаранцията би трябвало да е най-малко 12 месеца.

И двете компании са предложили устройствата SONO 750b, на марката AL-KO.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР