Опитът от военни конфликти в Северна Африка и Близкия изток

...
Опитът от военни конфликти в Северна Африка и Близкия изток
Коментари Харесай

19FortyFive: Руската „Панцирь“ получава по-голям обсег

Опитът от военни спорове в Северна Африка и Близкия изток докара до развиването на зенитния ракетно-оръдеен комплекс „Панцирь“.

Благодарение на по-чувствителния радар и новите ракети комплексът има доста увеличена зона на поразяване на задачите, в това число дронове на дребна надморска височина.

Както оповестяват от изданието, усъвършенстваният радар с фазирана антенна решетка на „Панцирь-СМ“ усилва оптималния обхват на разкриване на задачите до 75 км, написа.

Зенитният комплекс получи на въоръжение и нова ракета с обхват на полета 40 км и височина на поразяване към 17 км. Скоростта на ракетата е повишена, което ѝ разрешава да прехваща цели, движещи се със скорост до 2,9 Маха или 1 км в секунда.

В резултат на това обновеният „Панцирь“ ще е опасност даже за свръхзвукови самолети и ще може да прехваща офанзиви на свръхзвукови ракети с наземно базиране. За поразяване на самоделни БПЛА се възнамерява да се употребяват и други ракети – с по-малък диаметър.

„Голямото разстояние, на което „Панцирь“ открива и поразява въздушни цели, му разрешава да изтласка мъчно забележими безпилотни летателни апарати отвън ефикасния им обсег на наблюдение“, показва порталът.

Просто казано, дроновете ще бъдат унищожени, преди да влязат в зоната на потребление на личните си оръжия и разузнавателни средства.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР