Милиардер пуска по вода Титаник 2“ – било по-забавно от

...
Милиардер пуска по вода Титаник 2“ – било по-забавно от
Коментари Харесай

Милиардер пуска по вода „Титаник 2“ – било по-забавно от това да си брои парите

Милиардер пуска по вода „ Титаник 2 “ – било по-забавно от това да си брои парите
Австралийският милиардер Клайв Палмър желае да пусне на вода „ Титаник 2 “ и  обещава и налични билети за репликата на легендарния транспортен съд. Съдбата на най-известния транспортен съд в историята повече от век вълнува хората по целия свят. Преди 112 години лайнерът потъва в ледените води на Атлантика, а с него и животите на над 1500 души. Скоро обаче човечеството ще види “Титаник ” още веднъж, само че не на дъното на океана.

Австралийският милиардер и някогашен народен представител Клайв Палмър разгласи, че
ще построи тъкмо негово копие – “Титаник 2 ”.
Ако всичко върви по проект, лайнерът би трябвало да отплава по маршрута на злополучния си предходник от Саутхемптън до Ню Йорк през юни 2027 година Това обаче не е първият път, в който Палмър афишира грандиозното си желание. Този път нещата са разграничи, твърди австралиецът. На упреците, че всичко в действителност е рекламен трик или машинация, той отговори: “Това са нелепости ” и изрично съобщи пред “Гардиън ”:
“Вече имам достатъчно пари, с цел да построя  “Титаник ” 10 пъти ”
Палмър е 13-ият най-богат в Австралия – притежател е на мини за желязо, въглища и никел, а положението му възлиза на към 4 милиарда $, като е подготвен да похарчи сред 500 млн. и 1 милиарда за реорганизация на емблематичния транспортен съд. При последното показване на проекта си за “Титаник 2 ” 70-годишният милиардер съобщи, че
може да почине, без да е направил нещо по-съществено
в живота си, и точно по тази причина ще строи кораба. Добави, че е доста по-забавно да построи “Титаник ”, в сравнение с да си седи у дома и да си брои парите.

Круизната компания на ексцентричния паралия Blue Star Line възнамерява да сътвори първокласен транспортен съд, тежащ 56 хиляди тона, който доста наподобява на истинския модел.
Дължината на “Титаник 2 ” ще бъде 296 метра, а ширината му – 32,2 метра.
Лайнерът ще има потенциал за 2345 пасажери, които ще бъдат разпределени сред 9 палуби и 835 кабини, 383 от които първа класа. На конференция в операта в Сидни наскоро Палмър увери, че билетите за втора и трета класа ще бъдат налични за всеки бюджет. Подобно на истинския транспортен съд пасажерите в първа класа ще се насладят на скъпи пенливи виновност, стриди, хайвер и омари, до момента в който на тези с най-евтините билети ще бъдат сервирани много по-бюджетни блюда.
Корабът също така ще се стреми да резервира и типа на оригиналния интериор,
като бъдещите строители ще би трябвало да пресъздадат фамозното централно стълбище с бронзови орнаменти, стъклени прозорци и бистър полилей, въодушевени от двора на “Версай ” от времето на Луи XIV, както и залата за пушачи с махагонови панели и инкрустирани перли. Копирани от оригинала ще бъдат казината, театрите, както и стаята “Маркони ”, откъдето радистите Джон Филипс и Харолд Брайд изпращат SOS сигнала след съдбовния удар на “Титаник ” в айсберг край Нюфаундленд в Канада.
Репликата на “Титаник ” ще включва и четирите големи комина,
парната турбина, задвижващите витла и най-малко част от 29-те котелни пространства на потъналия транспортен съд. Това обаче ще бъде единствено за декорация – “Титаник 2 ” ще работи с дизелов мотор. А пасажерите ще бъдат насърчени да се обличат съгласно модата от началото на ХХ век. Палмър твърди още, че ще работи с най-хубавите в света корабостроители, дизайнери и инженери.
В основата на грандиозната му фантазия са любовта и мирът:
“Знаем по какъв начин да водим войни, само че ни е доста по-трудно да вършим мир ”. Богаташът онагледява думите си с образеца за великата любовна история на Джак и Роуз от паметния филм “Титаник ” на Джеймс Камерън. Австралиецът също така черпи ентусиазъм от орисите на хората на борда на лайнера. Припомня историята на музикантите, които свирят до последно, с цел да успокоят пасажерите във финалните мигове от потъването на кораба.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР