Oпита за отравяне на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и

...
Oпита за отравяне на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и
Коментари Харесай

Генерал-майор от руското военно разузнаване е ръководил операцията по отравянето на Сергей Скрипал

Oпита за отравяне на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в Солзбъри през предходната година е бил управителен от върховен офицер от съветското военното разузнаване. Това демонстрират последните сведения по случая, изнесени от Би Би Си в програмата „ Нюзнайт “ и проверяващия уебсайт Bellingcat.

При последното следствие на случая бе открито, че с изключение на Александър Мишкин и Анатолий Чепига, който са обитавали във Англия под псевдонимите Александър Петров и Руслан Баширов, по времето на покушението против Сергей Скрипал в страната е бил и Денис Сергеев, който е с чин генерал-майор в съветското военно разузнаване. Той е дошъл на летище „ Хийтроу “ сутринта на 2 март 2018 години и е напуснал Англия на 4 март, откакто нервнопаралитичното вещество " Новичок " към този момент е било на дръжката на входната врата на дома на Скрипал, съобщи Българска национална телевизия.

На базата на  данните от неговия телефон от Bellingcat са открили, че той не е напускал Лондон и по всяка възможност е държал връзка с Мишкин и Чепига, както и с Москва. Много евентуално е той да се е срещнал с двамата малко преди те да отпътуват от английската столица за Солсбъри.

Разследващият уебсайт напомня, че Денис Сергеев, прочут под псевдонима Сергей Фьодоров, евентуално има връзка и с отравянето на българския предприемач Емилиян Гебрев през 2015 година.

Според Христо Грозев от Bellingcat решението за нахлуване против Скрипал е било взето в последния миг, защото от телефона на Сергеев излиза наяве, че на 1 март в Москва той обезверено е звънял на организации, с цел да си обезпечи полетите до Лондон и назад, предава Би Би Си.

Случаят " Скрипал " още веднъж бе издигнат от премиера Тереза Мей на срещата й с Владимир Путин на съмита на Г-20 в Япония. Русия отхвърля да е забъркана.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР