Опит за покушение беше извършен тази нощ срещу президента на

...
Опит за покушение беше извършен тази нощ срещу президента на
Коментари Харесай

Неуспешен опит за покушение срещу президента на Венецуела

Опит за нападение беше осъществен тази нощ против президента на Венецуела Николас Мадуро, по време на събитие, при което Мадуро изнасяше тирада по случай 81-вата годишнина от сформирането на Венецуелската национална армия (Боливарската гвардия). Събитието се организираше в столицата на Венецуела - Каракас.

Атаката против Мадуро е извършена с дронове, като е имало няколко детонации, само че венецуелският президент е незасегнат. Според AP, дроновете са били заредени с експлозиви C4, които са били детонирани наоколо до Мадуро. По информация на Reuters има 7 ранени бойци от Боливарската национална армия при офанзивата. На събитието са участвали висши военни, както и брачната половинка на президента. Малко след офанзивата, Мадуро разгласи, че покушението е проведено от крайнодесни екстремисти, подкрепяни от Колумбия.

" Няма подозрение, че Хуан Мануел Сантос (президентът на Колумбия) стои зад тази офанзива ", съобщи президентът на Венецуела, представен от Агенция " Фокус ". Все още няма публично изказване като коментар на тази версия от страна на Богота. Мадуро добави, че някои от уредниците на опита за ликвидиране живеят в Съединените щати.

" Ние ще потърсим виновните лица, които живеят в чужбина, най-вече в Съединени американски щати. Според авансово следствие на данни, доста от уредниците на убийството живеят в Съединени американски щати, по-специално в щата Флорида. Надявам се, че държавното управление на Доналд Тръмп ще бъде готово да се оправи с терористични групи, които атакуват мирни страни, в нашия случай - Венецуела ", сподели венецуелският президент. Мадуро съобщи и, че част от заговорниците към този момент били арестувани. Има информация, че става въпрос за задържани публицисти.

За разлика от президента на Венецуела, този на Боливия - Ево Моралес, беше много по-директен след случилото се. Моралес уточни като създатели на атентата " лакеи на Съединените щати ". Появи се обаче и изказване на група, наричаща се " Войници в тениски ", които поеха отговорност за случилото се посредством профил в Twitter. Автентичността на изказването няма по какъв начин да бъде тествана, а съгласно него офанзивата е осъществена с два дрона, само че те били свалени преди да доближат до Мадуро - от снайперисти от Венецуелската национална армия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР