Описват тази приказка като най-скъпото бракоразводно дело в британската юридическа

...
Описват тази приказка като най-скъпото бракоразводно дело в британската юридическа
Коментари Харесай

Принцесата, шейхът и най-скъпият развод в историята

Описват тази приказка като най-скъпото бракоразводно дело в английската юридическа история. В приказката има всичко – богат шейх, красива принцеса и власт и отчуждение.  А в действителност става дума за най-скъпия бракоразвод в света.

През декември 2021 година Върховният съд на Англия присъди еднократно съглашение от £251,5 млн. на принцеса Хая Бинт Ал-Хюсеин - 47-годишната щерка на някогашния крал на Йордания Хюсеин. Тя беше най-младата от шестте съпруги на шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум - мултимилиардерът държател на Дубай, министър-председател на Обединени Арабски емирства и авторитетен предприемач, организиращ конни надбягвания.

Съдебното решение й предостави  суми за покриване на разноските за ръководство на два парцела за няколко милиона паунда - един до лондонския замък Кенсингтън, както и главната й резиденция в Егам, Съри, забележителен бюджет за сигурност, както и почивки, заплати и настаняване на здравна сестра, бавачка, бронирани транспортни средства за фамилията, разноски за поддръжка на разнообразни понита и домашни любимци. Съдът присъди и обезпечени заплащания от £5,6 млн годишно на всяко от двете деца на принцеса Хая - 14-годишна щерка и 9-годишен наследник. Те би трябвало да бъдат обезпечени с гаранция от £290 млн.

От боязън за живота

Тази дългогодишна борба за настойничество хвърли светлина върху обичайно затворения свят на кралските фамилии от Близкия изток. През 2019 година принцеса Хая избяга от Дубай във Англия с децата си, заявявайки, че се опасява за живота си, откакто разбра, че брачният партньор й преди този момент е отвлякъл две от другите си дъщери - Шейха Латифа и Шейха Шамса - и ги е върнал назад в Дубай срещу волята им.

72-годишният шейх Мохамед, който също е голяма фигура в света на конните надбягвания, отхвърли обвиняванията. Вместо това той разгласява стихотворението „ Ти живееше, ти умря “, за което се счита, че е опасност под линия за принцесата. Шейхът разкри, че принцеса Хая има връзка с някогашния си телохранител от английската войска. Принцесата продължи да получава закани и откакто се реалокира във Англия. Получаваше известия „ можем да се свържем с вас на всички места “ и от този момент е похарчила големи суми за сигурност. 

Върховният съд на Англия постанови, че шейх Мохамед е хакнал нелегално мобилните телефони на принцеса Хая и тези на нейните охранители и хората от юридическия й екип. Сред тези лица е и връстницата на баронеса Шакълтън. Хакването е направено с инвазивен шпионски програмен продукт - Пегасус, който заразява таргет телефони. Шейхът отхвърли и това, само че съдът откри противоположното.

Принцесата, която избяга

В бракоразводното решение арбитър Мур реши, че поради по-ранните сигнали на принцесата и двете й деца, те са изключително уязвими. Съдията постанови, че тримата се нуждаят от сигурност от най-висока степен, с цел да се подсигурява сигурността им в Обединеното кралство. Основната опасност не е от външни източници, а от татко им, човек, който има достъп до цялата власт в страната. 

„ За тези деца съществува вечноприсъстващ риск, който съвсем несъмнено ще продължи, до момента в който те не получат своята самостоятелност “, постанови съдията. Що се отнася до принцеса Хая, той добави: „ Ще остане явен и постоянно присъстващ риск за принцеса Хая до края на живота й, без значение дали е от шейх Мохамед или от други терористични закани “.

Затова съдът дефинира рискът за сигурността на кралските наследници и за принцеса Хая като " най-сериозен ". Впоследствие съдията присъди средства за покриване на настоящите разноски за бронирани транспортни средства за фамилията. А съдията дефинира казусът като " напълно необикновен ". 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР