Оперират единия от пострадалите работници при трудовата злополука на строителната

...
Оперират единия от пострадалите работници при трудовата злополука на строителната
Коментари Харесай

Оперират единия пострадал работник при злополуката край АЕЦ Козлодуй

Оперират единия от потърпевшите служащи при трудовата акцидент на строителната площадка край АЕЦ " Козлодуй ", оповестява Нова телевизия.

Припомняме, тежкият случай, при който двама починаха, а други двама бяха ранени, стана през вчерашния ден. Работниците пострадаха след рухването на железни детайли. Единият от ранените беше освободен за домашно лекуване, а другият остава в болница за интервенция. Той е без заплаха за живота.

Достъпът до строителната площадка към момента е стеснен. На мястото не се позволяват цивилни и публицисти. След случая дейностите на площадката, планувана за хранилище за радиоактивни боклуци край АЕЦ-а, са спрени.

Заместник изпълнителният шеф на компанията възложител Георги Разложки изясни, че се изготвя проект за сигурност, с цел да се позволи строителство на обекта.

Нашият личен състав главно има грижата да управлява какви материали се влагат и по какъв начин се извършва планът, с цел да може в бъдеще хранилището да извършва функционалностите си на защитна преграда, разясни той.

Случаят ще бъде стихотворец от Националната следствена работа под наблюдението на Окръжната прокуратура във Враца.

Тепърва ще се обяснява каква е повода за случая - дали недоброто подсилване на крана или човешка неточност.

По неофициална информация петметровите железни структури са се спускали в огромна дупка, като сега на спускането в дупката е имало двама души, които са починали при рухването.

Разследването продължава.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР