Оперен певец, брейк танцьор и модел - Якуб Орлински напълно

...
Оперен певец, брейк танцьор и модел - Якуб Орлински напълно
Коментари Харесай

От оперен певец до брейк танцьор и модел – кой е Якуб Орлински


Оперен артист, брейк танцьор и модел - Якуб Орлински изцяло излиза от визиите ни за оперното изкуство и ни изненадва освен с многостранните си умения и ползи, само че и с възрастта и известността си. Само на 33 години, той към този момент е безспорна сензация в музикалния свят, а контратеноровият му глас е кадърен да омагьоса всеки.

Роден във Варшава, Полша, Орлински бързо се трансформира в един от най-ярките реализатори на интернационалната сцена за класическа музика. Първият му запис Anima Sacra събира похвалите на рецензията и му носи влиятелната премия Opus Klassik за солов вокален запис. Неговите разпродадени концерти и рецитали в цяла Европа и Съединените щати притеглят нови почитатели на изкуството, а осъществяването му онлайн на " Vedrò con mio diletto " на Вивалди, снимано на фестивала в Екс-ан-Прованс през 2017 година, е събрало повече от четири милиона гледания онлайн.



Телевизионни изяви, измежду които " Concert de Paris " на Айфеловата кула и " Rebâtir Notre Dame de Paris ", и двете с Националния оркестър на Франция, и концертът за премиите Les Victoires de la Musique Classique, съпроводен от Оркестъра на Националната опера в Лион, са предавани пред милиони хора по света.

Кариерата му стартира като артист в момчешки хор. През 2016 година печели вокален конкурс в Метрополитън и от този момент известността му не стопира да пораства. Той е сензация с гласа и типа си, и с това, че дръзва да пее типичен творби по къси панталонки и тениска. Толкова е натурален и себе си, че никой не може да го упрекне за това. През 2019 година печели Gramophone Classical Music Awards.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Jakub Józef Orliński (@jakub.jozef.orlinski)

Оперното изкуство Якуб някак съумява да съчетае с брейка, колкото и нетипично да звучи. Казва, че спортът му оказва помощ, тъй като когато загрее добре тялото, а след това и гласа си, е кадърен да изкара цялостен концерт без проблем. Постиженията му в тази област включват награди в доста танцови надпревари: четвърто място на надпреварата Red Bull BC One Poland Cypher, второ място на надпреварата Stylish Strike - Top Rock Contest и второ място на надпреварата The Style Control и други

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Jakub Józef Orliński (@jakub.jozef.orlinski)

Освен всичко друго, Якуб е и ужасно хубав, като постоянно го съпоставят с “Давид ” на Микеланджело. Приликата е безспорна. Не се учудваме, че се развива и като модел. Миналата година той даже е показан в полския Vogue.  Участвал е и в реклама на компанията за улично облекло CROPP, както и като танцьор, модел и акробат в акции на Levi's, Nike, Turbokolor, Samsung, Mercedes-Benz, MAC Cosmetics, Dannon и Algida.

На 13 февруари младият гений ще пее у нас, в Зала “България ”  оперния рецитал " Красота и думи ".
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР