Операцията по изваждането на 12-те деца и техния треньор по

...
Операцията по изваждането на 12-те деца и техния треньор по
Коментари Харесай

Спасителна акция: Изваждат момчетата, прекарали дни в пещера в Тайланд

Операцията по изваждането на 12-те деца и техния треньор по футбол от пещерата в Тайланд, където са блокирани от 23 юни, стартира, предадоха международните организации.

" Днес е огромният ден. Момчетата са подготвени да посрещнат всички провокации ", сподели губернаторът на провинция Чианг Раи Наронгсак Осатанакорн. Той дава отговор за спешния щаб.

За да извадят 13-те души от пещерата са пратени 13 задгранични водолази, пет тайландски водолази, пет морски пехотинци, добавя Ройтерс.

Спасителните екипи от 3-4 дни са репетирали изваждането на момчетата. Операцията обаче може да отнеме 3-4 дни. Но може и още през днешния ден в 21 ч. локално време (17 ч. българско време) да бъде изваден някой, сподели ръководителят на избавителните действия.

Момчетата ще бъдат изваждани поетапно, като всяко едно ще е придружавано от двама водолази. Единственият метод за изваждането им е през тъмни и тесни пасажи, цялостни с тиня и вода и със мощни течения и при въздух, в който кислородът не доближава. Момчетата и техният треньор обаче са подготвени да се гмуркат.

Вчера губернаторът Наронгсак Осатанакорн сподели, че в този момент изискванията за изваждането на групата са най-подходящи - равнището на водата в пещерата е спаднало през последните дни и времето е удобно.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР