Операцията на Военноморските сили по издирване на черната кутия“ на

...
Операцията на Военноморските сили по издирване на черната кутия“ на
Коментари Харесай

Търсенето на „черната кутия“ от падналия изтребител продължава пети ден

Операцията на Военноморските сили по търсене на „ черната кутия “ на падналия на 9-ти юни в Черно море аероплан МиГ-29 продължава. Припомняме, че при подготвителния полет за поразяване на въздушна цел в нощни условия във водите край Шабла почина майор Валентин Терзиев от авиобаза " Граф Игнатиево ".
В издирвателните действия през днешния ден, 13-ти юни, още веднъж вземат участие екипажите на минен ловджия „ Цибър “ и патрулен катер от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, взаимно с кораба „ Номад “ от Института по океанология към Българска академия на науките и катер на частна компания със профилирана техника. Участниците в интервенцията правят проучване на морското дъно в разнообразни региони от авансово избрания периметър от 20 квадратни благи. Дълбочината, на която работят, е близо 70 метра.
 Извадиха и третата черна кутия от разрушилия се съветски аероплан Извадиха и третата черна кутия от разрушилия се съветски аероплан
И третото бордово записващо устройство от самолета Ту-154 беше открито и извадено от морското дъно. То се е намирало в опашката и е по...
Координатите на регионите за претършуване са прецизирани благодарение на специалисти от Военновъздушните сили. Въпреки неприятните метеорологични условия през вчерашния ден минен ловджия „ Цибър “ остана в региона на интервенцията и продължи с издирвателните дейности. Дейностите за откриването на на изтребителя не са прекъсвани към този момент пети ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР