Оперативната печалба на немския автомобилен гигант Фолксваген (Volkswagen) нарасна с

...
Оперативната печалба на немския автомобилен гигант Фолксваген (Volkswagen) нарасна с
Коментари Харесай

Ръст на оперативната печалба на "Фолксваген" със 134% през последните три месеца на 2020 г.



Оперативната облага на немския авто колос " Фолксваген " (Volkswagen) набъбна с цели 134% през последното тримесечие на 2020 година по отношение на същия интервал на 2019г. до 7,98 милиарда евро по отношение на 3,42 милиарда евро през същото тримесечие на 2019 година, до момента в който облагата преди облагане с налози набъбна до 9,41 милиарда евро от 3,72 милиарда евро година по-рано.

В същото време приходите на автомобилния конгломерат се усилиха с 2,1% до 67,4 милиарда евро по отношение на последното тримесечие на 2019 година

Продажбите на коли обаче се свиха в края на 2020 година с 4,3% до 2,85 млн. броя по отношение на година по-рано, доставките се свиха с 5,7% до 2,8 милиона, а производството на коли означи спад с 2% до 2,8 млн. броя.

За цялата 2020 година приходите на " Фолксваген " се свиха с 11,8% до 222,9 милиарда евро, до момента в който оперативната облага доближи 10,6 милиарда евро, а потребителските доставки се намалиха с 15,2% до 9,3 млн. броя по отношение на 2019 година, като по-слабите резултати се дължат съвсем напълно на коронавирусната пандемия.

" Volkswagen Group още веднъж потвърди своята непоклатимост през 2020 година, макар продължаващите провокации, подбудени от пандемията Covid-19. Оперативната ни облага от над 10 милиарда евро доста надмина упованията по време на пика на пандемията напролет на 2020 година ", съобщи финансовият шеф на компанията Франк Уитър.

Компанията удостовери финансовите си вероятности за актуалната година, очаквайки бизнесът да се възвърне доста спрямо 2020 година, когато пандемията от ковид удари автомобилния производител и целия авто пазар в света.

През февруари Volkswagen разгласи, че през 2021 година има за цел видимо увеличение на доставките и забележителен растеж на продажбите на годишна база. Освен това компанията се стреми да доближи по-високия завършек на диапазона на оперативната възвръщаемост на продажбите сред 5,0% и 6,5%.

Във вторник немският производител на коли съобщи, че възнамерява целеви кулоар сред 7% и 8% за оперативната си възвръщаемост от продажбите за идващите години.

Очаква се закрепените разноски - като се изключи научноизследователската и развойна активност - да бъдат понижени по отношение на равнищата от 2020 година с към 2 милиарда евро до 2023 година, се споделя още в прессъобщението на " Фолксваген ".

Ден по-рано стана ясно, че и да разшири инфраструктурата за зареждане на електрически транспортни средства в Европа, като по този метод се стреми да форсира напъните за изпреварване на американската компания " Тесла " (Tesla) и за поевтиняване на по този начин наречената електрическа подвижност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР